Bitcoin prijs volgens meeste speculanten naar $80.000 in april

Optiehandelaren speculeren op een hogere bitcoin koers voor de komende maand april. Historisch gezien is april een betere maand voor de cryptomunt dan maart.

Bitcoin optiehandelaren positief

Door middel van een optie kun je speculeren op de toekomstige koers van Bitcoin. Met een call optie speculeer je op een hogere koers, met een put speculeer je op een lagere koers. Handelaren ontvangen op de meeste beurzen dollars als ze goed 'gokken'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De van origine Nederlandse exchange Deribit, vorig jaar verkast naar Panama, is wereldwijd marktleider met opties. Het leeuwendeel van de openstaande opties die tot 30 april speculeren op een koers van $80.000, zo blijkt uit cijfers van analyseplatform Laevitas waarover Coindesk bericht.

Kortom, ze hopen geld te verdienen als de spotprijs voor 30 april de $80.000 bereikt. Want een optie kun je in tegenstelling tot een future op elk moment lichten of laten doorrollen naar een volgende maand.

Bitcoin prijs volgens meeste speculanten naar $80.000 in april

Ook de on-chain analisten van Glassnode, Jan Happel en Jann Allemann zien dat de markt positieve verwachtingen heeft van de markt. Kijken we naar de spotkoers, dan is er op 13 maart een record bereikt met $61.782, maar sindsdien daalde de koers en het afgelopen etmaal is met $50.360 een nieuwe bodem bereikt.

Dat leidde onder meer tot een totale liquidatie van 2,6 miljard dollar aan futurecontracten. Dat was de grootste liquidatie sinds 21 februari, de vorige fikse dip in de markt.

Handelaren verkopen de onderliggende bitcoin van deze contracten, vrijwillig dan wel onvrijwillig, waardoor er verkoopdruk op de spotmarkt ontstaat. Normaliter lost deze verkoopdruk op naarmate de nieuwe maand voor futures en opties weer start.

De markt maakt zich momenteel op voor het aflopen van 6 miljard dollar aan opties deze vrijdag 26 maart. Het is aan handelaren of ze deze laten aflopen of laten doorrollen naar 30 april. Sommigen anticiperen op een verdere daling naar $44.000.

Zodra echter het aflopen van de opties tot niet teveel koersschommelingen leidt, kan dat de markt genoeg brandstof geven om weer richting de $60.000 te stijgen.

Het aantal openstaande calls die 'gokken' op een prijs van $80.000 zijn 4.469 contracten, samen goed voor 240 miljoen dollar. Om deze optie te kopen hanteert Deribit een premium van 0.0160 BTC per contract. Dat is relatief goedkoop, want zodra de spotprijs voor 30 april de $80.000 raakt, dan ontvangt de speculant bijna $30.000 als bonus.

April historisch goede maand

Hoewel historische prestaties geen zekerheid voor de toekomst zijn, is april voor Bitcoin doorgaans een goede maand. De afgelopen tien jaar is er in acht jaren sprake van een plus.
En doordat ruim 4.400 opties een dergelijke hoge koers verwachten, is een voorzichtig bullish signaal voor de komende maand.

Bitcoin prijs volgens meeste speculanten naar $80.000 in april

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersopties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...