Bitcoin prijs volgt steeds vaker grote Europese aandelen

910 totale weergaven

De koers van bitcoin volgt steeds meer het koersverloop van de grootste Europese aandelen.

Bitcoin als netwerk staat op zichzelf. Maar de dagprijs van de munt beweegt uiteraard ook door bepaalde marktsentimenten. Bitcoin is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. En dat betekent dat het ook gevoelig is voor bewegingen in andere financiële markten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om dat in kaart te brengen kun je kijken naar de correlatie van de dagkoers van BTC en de grote aandeelindexen. Een correlatie is een samenhang tussen twee grootheden (in dit geval bitcoin en aandelen). De sterkte van de samenhang vang je in een correlatiecoëfficiënt.

Europese aandelen vs bitcoin

Volgens data-analisten van Kaiko gedragen bitcoin en aandelen zich steeds meer als ‘risicovolle activa’. De assets maken een rommelig eerste deel van 2022 mee. Beleggers lijken naar andere wegen te zoeken om zich te wapenen tegen de huidige onrust in de wereld.

De correlatie van Bitcoin met de S&P 500 (aandelenindex van de Verenigde Staten samengesteld uit een breed scala aan aandelen) bereikte onlangs meerjarige hoogtepunten.

De situatie nu is echter anders. De relatie tussen de Chinese aandelenmarkt (CSI 300-index) en bitcoin neemt gestaag af. Dat komt onder andere door het feit dat de techaandelen in China in 2021 flinke klappen kregen te voorduren door beleid vanuit het regime in het land en de zorgen rond de vastgoedsector.

De Europese aandelenindex (STOXX600) bevat de 600 grootste bedrijven in Europa. Deze index heeft een hogere correlatiecoëfficiënt met bitcoin dan de Amerikaanse tegenhanger.

Bitcoin prijs volgt steeds vaker grote Europese aandelen
Correlatie tussen bitcoin en grote aandelenindexen.

De hele blogpost van Kaiko vind je hier.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...