Kan bitcoin opnieuw losbreken van de tech-aandelen en de weg naar $100.000 inzetten?

457 totale weergaven

Tuur Demeester van Adamant Capital voorziet scenario waarin bitcoin losbreekt van de tech-aandelen en binnen 24 maanden naar een koers van 100.000 beweegt. Tot nu toe zijn we iedere keer na een fase van consolidatie uitgebroken ten opzichte van de Nasdaq 100.

Iets wat Tuur Demeester binnen 24 maanden nogmaals verwacht of in ieder geval een scenario die hij een hoge mate van probabiliteit toekent. Een scenario waar wij na de correctie van de afgelopen weken prima mee kunnen leven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin versus tech-aandelen

In de grafiek die Tuur Demeester op zijn Twitter deelt maakt de Vlaamse analist een schets van de geschiedenis van bitcoin versus tech-aandelen. Hierin zien we onder andere terug dat bitcoin in het verleden iedere keer is uitgebroken na een periode van zijwaartse prijsactie.

Iets wat Tuur Demeester in de komende 24 maanden ook weer ziet gebeuren. Het zou de volgende run omhoog zijn van de bitcoin koers die al 10 jaar vriend en vijand verbaast. In 13 jaar tijd groeide bitcoin uit van helemaal niets tot een financiële asset van wereldformaat.

Al is het lastig om bitcoin daadwerkelijk met de Nasdaq te vergelijken. Zeker als het gaat om de prestaties van de afgelopen 10 jaar. Bitcoin heeft in die periode veel hogere rendementen behaald, maar kwam ook van een waardering van niets. De komende jaren moeten aantonen of bitcoin daadwerkelijk kan concurreren met tech-aandelen.

Gaat bitcoin ontkoppelen van tech-aandelen?

Bitcoin heeft door de jaren heen laten zien een hoge correlatie met Amerikaanse tech-aandelen te hebben. Eerder deze maand bereikte de correlatie-coefficient een score van 0,73 waarmee het bijna op het vijf-jarige hoogtepunt van 0,74 zit.

Joey Krug, de CEO van Pantera Capital, veracht dat de ontkoppeling van bitcoin met de aandelenmarkt de komende weken zal plaatsvinden. Vanaf dat punt gaat bitcoin volgens Krug "op zichzelf handelen" en is het dus niet meer afhankelijk van de prestaties van bijvoorbeeld tech-aandelen.

Daarmee ontwikkelt bitcoin zich langzaam maar zeker tot een asset die compleet los staat van het financiële systeem die ook daadwerkelijk zo gebruikt wordt. Bitcoin als veilige haven ten tijden van inflatie betekent dat de correlatie met risk-on assets als aandelen afneemt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....