Bitcoin prijs zakt naar $40.800

De bitcoinprijs is onder de $41.000 gezakt de afgelopen 24 uur. Wat zeggen de analisten hiervan?

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

De angstlevels van de eerste twee maanden lijkt de markt enigszins te hebben afgeschud. De Crypto Fear & Greed Index staat nu op '33' na een eerder hoogtepunt van '52' eerder deze week.

Bitcoin prijs zakt naar $40.800

Analisten waarschuwen tegelijkertijd voor teveel pessimisme. Analist Matthew Hyland ziet een belangrijke steunzone rond $39.000/$40.000.

CryptoKaleo ziet de huidige prijsactie als het hertesten van het $40.000 niveau.

De dalende koers heeft tot gevolg dat er 226 miljoen dollar aan futures zijn geliquideerd op de gehele cryptomarkt, zo blijkt uit cijfers van Coinglass.

Aan de vraagzijde zijn er ook nog regionale verschillen op te merken. Zo blijkt uit recente berichten dat het handelsvolume uit Rusland (en ook China) is afgenomen.

In Rusland is de huidige oorlog een duidelijk aanwijsbare factor, in China is er na het verbod op bitcoinmining én binnenlandse bitcoinhandel logischerwijs ook minder handelsactiviteit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...