Bitcoin prijs zakt onder $50.000, $2 miljard aan long posities geliquideerd

De prijs van bitcoin (BTC) zakt vandaag onder de grens van $50.000. Vervelend voor iedereen die BTC heeft, maar een specifieke categorie handelaren baalt extra hard. In totaal werd er voor $2 miljard aan bitcoin futures geliquideerd. Dat blijkt uit data van Bybt.

De dip komt misschien uit het niets, maar het heeft deze keer wel een duidelijk reden. Opvallend genoeg gaat het om één bedrijf, of beter gezegd: één persoon. Elon Musk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin futures

Met een futurecontract ga je een koop (of verkoop) overeenkomst aan tegen een vastgestelde prijs op een bepaald moment. Daarmee kun je speculeren op eventuele koersdalingen of stijgingen.

Grote prijsbewegingen de 'verkeerde' kant op kunnen je als future handelaar duur komen te staan.

Bitcoin prijs zakt onder $50.000, $2 miljard aan long posities geliquideerd

Ondanks de risico's zien steeds meer gerenommeerde partijen wel wat in dit soort financiële producten. Zelfs banken als Goldman Sachs gaan inmiddels in de weer met de futures in deze enerverende markt.

De interesse in bitcoin groeit, en dat geldt ook voor de interesse in dit soort afgeleide projecten.

Tesla als reden van de daling

De markante miljardair en ondernemer zet de boel flink op stelten met onderstaande tweet:

De markt reageert heftig op dit nieuws. Tesla biedt voorlopig geen betaalopties meer met bitcoin, maar lijkt voorlopig wel hun bitcoin spaarpot aan te houden. Het bedrijf heeft volgens de laatste cijfers nog altijd 43.200 BTC in bezit.

Coinbase weg bij beurzen

Ondanks de recente prijsactie zet een andere trend zich nog altijd voort:

In korte tijd werd er ruim 12.004 BTC weggehaald bij 3 grote beurzen.

  1. Coinbase Pro: 10.044 BTC
  2. Binance: 922 BTC
  3. OKEx: 217 BTC

Het lijkt erop dat een aantal vermogende partijen nog altijd bezig zijn met het offline opslaan van hun nieuwe bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdatafutures

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...