Wall Street bank gaat speculeren op Bitcoin (BTC) koers

Goldman Sachs gaat derivaten aanbieden die zijn gekoppeld aan (fysieke) bitcoin. Dat meldt reporter Matt Leising van persbureau Bloomberg donderdag.

Goldman Sachs in bitcoin derivaten

Een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver) kopen. De hamvraag: gaat de prijs stijgen of dalen vóórdat het contract afloopt? Dat is het spel en de ‘gok’ van professionele handelaren en grote banken zoals Goldman Sachs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De zakenbank gaat zogenaamde non-deliverable forward (NDF)-derivaten aanbieden, dat zijn niet-leverbare contracten. Beide partijen komen vooraf overeen dat het verschil tussen de spotprijs en de futureprijs op een specifieke datum wordt afgewikkeld. Het is dus géén doorlopende future (swap) waar populaire beurzen zoals Binance en Bybit gebruik van maken.

De contracten worden verwerkt in Amerikaanse dollars en niet in BTC. De zakenbank uit New York koopt de futures op de CME exchange. Voor de transacties werken ze samen met Cumberland DRW, een handelshuis gespecialiseerd in cryptocurrency's.

Goldman Sachs gaf eind maart al aan te willen starten met bitcoin diensten. Er is simpelweg een groeiende interesse onder hun vermogende klanten om geld in bitcoin te stoppen en exposure te hebben in een asset als verzekering tegen de inflatoire dollar.

Ze hebben een investeringsronde in databedrijf Coinmetrics geleid, die $15 miljoen ophaalde in de markt.

Met de handel in derivaten wil de Wall Street bank simpelweg geld verdienen voor haar vermogende klanten.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
futuresGoldman Sachs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...