Bitcoin (BTC) breekt voor het eerst de grens van $29.000!

Vannacht brak bitcoin (BTC) op verschillende beurzen de grens van $29.000. Gisteren brak de koers ook al een all-time-high met een prijs van $28.500. Bitcoin gaat knallend het nieuwe jaar in. Alle lichten staan op groen voor een mooi jaar voor BTC.

Bitcoin koers

De prijs van 1 BTC is momenteel 36,236.21USD. De prijs is dit jaar meer dan 300% gestegen. De vraag naar het schaarste goed op aarde blijft stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de gevolgen is een Bitcoin liquiditeitscrisis, beurzen zien steeds minder verkopers en bitcoin op de balans. Mensen halen BTC weg bij hun beurs en slaan het zelf op. Dat zorgt voor schaarste.

”Als de verwachte instroom van particuliere beleggers tot stand komt, verwacht ik een prijs boven $30.000 nog voordat we het nieuwe jaar ingaan”, zegt Denis Vinokourov,, Denis Vinokourov van Brokerage Bequant.

Beleggers

Bitcoin zag in 2020 een instroom uit verschillende hoeken. Banken als JPMorgan voorspellen een mooie toekomst: ”Opkomst van BTC gaat goudmarkt pijn doen.”

Een van de grootste vermogensbeheerders op aarde ziet zelf wel wat in dit mooie idee van decentraal geld. Laurence D. Fink, CEO van BlackRoc: ”BTC kan de dollar minder relevant maken.”

SkyBridge investeerde $182 miljoen in Bitcoin. Het bedrijf begint in 2021 met een eigen bitcoin fonds. Een ander voorbeeld is de Amerikaanse verzekeraar MassMutual. Het bedrijf kocht voor $100 miljoen zo’n 5.470 bitcoin.

Tom Lee

Tom Lee van Fundstrat staat bekend als bitcoin bull. Hij doet ook een duidt in het zakje met een voorspelling voor 2021 in gesprek met CNBC: ”Ik denk dat 2021 veel gaat lijken op 2017, wat betekent dat bitcoin het nog beter gaat doen dan in 2020. Een stijging van meer dan 300%.”

Lee noemt, net als vele andere, de zwakke dollar als een van de redenen voor de groeiende interesse in BTC. Ook ziet hij dat jongeren de cryptomunt veelal verkiezen boven goud.

Hedgefondsmanager Brian Kelly benoemt tegenover CNBC ook de problemen in de wereld: ”Dit is dé exacte situatie waar bitcoin voor is gemaakt. Elke centrale bank in de wereld is geld aan het printen. Geen enkele centrale bank wil een sterke valuta.”

Lees ook: Amerika pompt $900 miljard in economie, weet Bitcoin te profiteren?

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...