Bitcoin RSI komt in de buurt van belangrijke weerstand

Bitcoin RSI komt in de buurt van belangrijke weerstand

De bitcoin koers is in het weekend aan een behoorlijke klim begonnen en staat momenteel op 21.600 dollar. Vanaf de all-time high van 69.000 dollar gemeten is dat allemaal niet indrukwekkend, maar we moeten ergens beginnen na die lange en zware winter van de afgelopen maanden.

RSI naar gevaarlijk punt

Niet iedereen is op dit moment echter optimistisch over een duurzaam herstel van bitcoin. Twitter-analist Matthew Hyland publiceerde enkele minuten geleden een grafiek waarin een gevaarlijke trend met betrekking tot de dagelijkse RSI opgenomen staat. Bitcoin kruipt hierbij langzaam naar een weerstandpunt, dat in het verleden flinke dalingen heeft veroorzaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mocht dat nu weer het geval blijken, dan kan dit weleens de katalysator zijn om bitcoin nog verder omlaag te brengen en mogelijk de voorlopige bodem van 17.600 dollar te verlagen. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat we de trend doorbreken, wat juist voor een krachtige stijging kan zorgen.

Uiteindelijk is de RSI slechts één factor in het geheel. Met name in 2022 zijn de macro-economische omstandigheden een belangrijke factor geweest in het koersverloop van bitcoin. De kans dat de dagelijkse RSI een grote rol in het koersverloop van bitcoin speelt is relatief klein.

Bodem in zicht

Als het aan The Rational Root ligt, dan komt de bodem steeds dichterbij. We stevenen namelijk af op een zogenaamde STH/LTH cross, waarbij de kostenbasis van korte termijn hodlers onder die van lange termijn hodlers duikt. In zowel 2014 als 2018 duurde het daarna niet langer dan 6 dagen voordat de bodem werd bereikt.

De verwachting is dat deze lijnen elkaar rond 22 september kruisen, wat zou betekenen dat het einde van de bearmarkt in zicht komt en de bodem bereikt is. Uiteraard is dit slechts gebaseerd op resultaten uit het verleden, die geen zekerheid kunnen bieden voor de toekomst.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties