Week in Bitcoin: analist ziet koersrally nadat plots longpositie van 30.000 bitcoin opduikt

873 totale weergaven

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Bitcoin koers schiet voorbij $21.000

De prijs veert op en schiet door de niveaus $20.000 en $21.000. Wel ligt er momenteel weerstand bij $21.500. Analisten zijn het er niet over eens of de bodem van de markt is bereikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ministerie van Financiën wil jongeren waarschuwen voor risico’s van bitcoin en crypto

De wereld van bitcoin en cryptocurrency zit vol met oplichters. Het Nederlandse ministerie van Financiën start met een campagne om met name jongeren te waarschuwen voor de gevaren en risico’s.

Met slimincrypto.nl hoopt de overheid mensen te behoeden van grote fouten. Volgens het nieuwsbericht komen
er ook korte video’s op YouTube, Snapchat en Twitch. De boodschap is
helder: ‘jongeren wijzen op valkuilen en te mooie verwachtingen.’

2 nieuwe crypto-aanbieders op de DNB-lijst

Twee nieuwe bedrijven zijn opgenomen in het cryptoregister van de Nederlandsche Bank. Het gaat om Yieldt in Rotterdam en Quickbit uit Zweden, Stockholm. Ze zijn respectievelijk eind mei en begin juni aan het register toegevoegd. Yieldt is een cryptofonds die actief handelt voor haar klanten en Quickbit is een broker die cryptocurrency’s verkoopt.

Datalek bij cryptobeurs Bitvavo

Bitvavo is getroffen door een datalek. De cryptobeurs had een probleem waardoor gebruikers gegevens van andere klanten konden inzien. Klanten van Bitvavo laten weten dat zij gegevens van iemand anders konden zien via de app en de website. Mede daarom werd de app van de beurs tijdelijk stopgezet. Volgens Bitvavo hoef je jezelf niet druk te maken als je nog niets hebt gehoord en binnen 24 uur is het lek gedicht.

ECB wil inflatie terugdringen met grootste renteverhoging ooit

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een nieuw record te pakken. De inflatie wordt aangepakt door de belangrijkste rentetarieven te verhogen met 0,75 procentpunt.

MicroStrategy wil meer dan 129.000 bitcoin

Het zal geen verrassing zijn, maar de koopdrift van MicroStrategy is nog niet voorbij. Het beursgenoteerde softwarebedrijf heeft al meer dan 129.000 BTC in zijn schatkist.

Analist voorziet koersrally nadat plotseling longpositie van 30.000 bitcoin opduikt

Bitcoin handelt in een nauwe koersrange op 6 september en op de derivatenmarkt lijken de grote jongens op een stijging in te zetten. Twee populaire Twitter-analisten constateren namelijk dat een onbekende grote entiteit op Binance flinke longposities accumuleert.

Oudere whales en bitcoin miners zorgen voor verkoopdruk

De bitcoin koers heeft vandaag vrijwel uit het niets een enorme groene kaars in de grafiek geprint. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 20.711 dollar en staan we voor de afgelopen 24 uur op een plus van ruim 7 procent. Er is echter niet alleen maar positief nieuws te melden.

Bitcoin miner heeft gigageluk en verdient $118.000 met solo-block

Je kunt in je eentje bitcoin minen als je wilt. Je kunt dit ook via een mining pool doen, om zo de risico’s te spreiden met andere deelnemers. Als je dit níet doet, kun je zomaar de jackpot winnen.

De Fiat Standaard, een nieuw Nederlands boek over bitcoin en fiatgeld

Heb jij het nieuwste boek van Saifedean Ammous al gelezen? Dit keer is
het de Nederlandse bitcoinboekvertaling van The Fiat Standard! In
navolging van de populaire De Bitcoin Standaard kun je nu ook leren over fiatgeld in De Fiat Standaard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...