Bitcoin ruim boven $23.000 door macrocijfers

Zowel de dollarindex en de consumentenprijsindex van de Verenigde Staten zorgen voor positieve blikken op de bitcoinmarkt. Analisten voorspelden mogelijke volatiliteit, waarbij de laatste economische cijfers uit de Verenigde Staten voor een aangename verrassing zorgde.

Cijfers en statistieken

De verkopen in de particuliere markt en de New York Empire State Manufacturing Index overtroffen beide de verwachtingen. Laatstgenoemde index schoot van -32,9 naar -5,8; wat veel beter was dan de voorspelde -18.

Deze Index is gebaseerd op data van 200 leidinggevenden van bedrijven in de productiesector in de staat New York. Ze rapporteren verandering in 11 indicatoren, waaronder het aantal nieuwe bestellingen, werknemers, levertijd en veel meer. Een waarde boven 0 geeft aan dat de productieactiviteit groeit, onder 0 krimpt.

De nieuwe cijfers lijken te laten zien dat de economie veerkrachtiger is dan gedacht, ondanks het strenge dollarbeleid van de Federal Reserve.

CPI

De consumentenprijsindex (CPI) van januari was in lijn der verwachting. De inflatie in de VS voor de maand januari is vastgesteld op 6,4%. Het past in de dalende trend van 7,1% naar 6,5% en nu dus 6,4% voor respectievelijk de maanden november, december en januari.

De koers van bitcoin reageerde wel, maar niet extreem. Een dag later (woensdag, red.) volgt er wel een prijsactie, wellicht omdat traders met de kennis van nu nieuwe posities innemen.

Al met al steeg bitcoin in de afgelopen twee dagen met 8% en in de loop van woensdag met 5%.

Cijfers rondom dollarindex, inflatie en productieactiviteit doen bitcoin goed

De aandelenindex SP500 reageerde koeltjes op al het nieuws met een stijging van slechts 0,15%. De Nasdaq Composite Index won een bescheiden 0,7%.

Daarentegen bereikte de U.S. Dollar Index (DXY) voor het eerst sinds 6 januari de grens van 104. Een hogere DXY zorgt er vaak voor dat men risicovolle activa links laat liggen, om in de dollar als veilige haven te stappen.

Cijfers rondom dollarindex, inflatie en productieactiviteit doen bitcoin goed

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdollar

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...