“Bitcoin schiet naar $100.000 in juni dit jaar”

Bitcoin Hodl

De auteur van de bestseller ‘Rich Dad Poor Dad’, Robert Kiyosaki, gelooft dat bitcoin binnen enkele maanden de $100.000 zal bereiken. Hij geeft op sociale media aan dat hij meer vertrouwen heeft in harde activa zoals bitcoin, goud en zilver dan in de Federal Reserve.

Kiyosaki lijkt zich zorgen te maken over de vraag naar Amerikaanse staatsobligaties. De Rich Dad Poor Dad-auteur noemt een vraag van Andy Schectman, de president van investeringsmaatschappij Miles Franklin, over wie bereid zou zijn Amerikaanse obligaties te accumuleren, gezien het feit dat de staatsschuld omhooggeschoten is naar een recordhoogte van 34.266 biljoen dollar.

Andy Schectman stelt een heel belangrijke vraag: ‘Wie gaat Amerikaanse obligaties kopen?’ Banken kopen goud, geen Amerikaanse schulden. Hoe zal Amerika kunnen functioneren zonder geld? Hoe zal de wereld met geld omgaan? Wat ga je doen zonder geld? Goud zal mogelijk onder de $1.200 crashen. Zilver zal een vlucht nemen, net als bitcoin. Groetjes. Wees voorzichtig.”

Recordprijs

Kiyosaki uit zijn zorgen over de vraag naar Amerikaanse staatsobligaties gezien de recordhoge nationale schuld en suggereert dat banken goud kopen in plaats van Amerikaanse schulden. Hij voorspelt een sterke stijging voor bitcoin tot $100.000 tegen juni 2024.

Analisten

Zijn andere analisten optimistisch gestemd voor de komende maanden? Volgens de onderstaande analist blijft de trend positief zolang er geld vloeit naar bitcoinfondsen (ETF’s). Die hebben namelijk spot bitcoin nodig om hun product te kunnen aanbieden.

Volgens Michaël van de Poppe moeten we rekening houden met een verdere daling onder de $50.000 met als ondergrens $48.500.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...