Bitcoin schiet naar $18.800, prijs stijgt 8% op één dag

Bitcoin pump

De koers van bitcoin is vandaag weer boven de $18.000 uitgeschoten. Op moment van schrijven betaal je $18.800 voor één hele bitcoin.

Bitcoin prijs

Het is de hoogste prijs sinds begin november 2022, toen cryptobeurs FTX omviel en daarmee een deel van de industrie en ook de koers van bitcoin meenam in haar val. Maar pijnlijk genoeg is het ook dezelfde prijs als juni 2022, vlak na de koersval door het Celsius-drama.

Met de stijging van vandaag staat de koers op dezelfde prijs als 17 juni 2022, als 12 december 2020 en ook 18 december 2017.

Hoe dan ook: bitcoin steeg het afgelopen etmaal met zo'n 8%. Daarmee staat de koers nog wel 72% van de recordprijs die november 2021 werd genoteerd.

Bitcoin schiet naar $18.800, prijs stijgt 8% op één dag

Analist Dylan LeClair zet het in nog weer een ander perspectief: het was al weer even geleden dat er een soort van pumpje te zien was op de daggrafiek.

Nieuwe cijfers

Intussen loopt de consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten terug, terwijl ook de dollarindex opmerkelijk genoeg aan waarde verliest. Het inflatiegetal blijft steken op 6,5% in december van 2022, zo werd vandaag bekend gemaakt.

Ironisch genoeg is het wel het moment waarop de geldhoeveelheid van de Amerikaanse dollar voor het eerst sinds 1971 níet steeg. Doorgaans is dit slecht nieuws voor bitcoin, als ultiem schaarse valuta.

Maar vandaag lijkt bitcoin zich niet aan verwachtingspatronen te houden. De lagere inflatie en ook de niet-groeiende geldhoeveelheid deert de cryptovaluta niets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs