Bitcoin koers duikt kort onder grens van $18.000 na Amerikaanse inflatiecijfers

Bitcoin koers duikt kort onder grens van $18.000 na Amerikaanse inflatiecijfers

De Consumentenprijsindex (CPI) van de Verenigde Staten blijft steken op 6,5% in december van 2022 .Dat is het percentage dat werd verwacht door verschillende analisten. Het is de vijfde daling op rij na de piek in juni van 9,1%.

De bitcoin koers staat momenteel nog net boven de grens van $18.000. De CPI bestaat uit verschillende producten die een beeld moeten geven van de inflatie in de Verenigde Staten. Hoe hoger het percentage, hoe meer een gemiddeld Amerikaans huishouden moet betalen om hun leven te bekostigen.

Dit soort percentages hebben niet veel met bitcoin zelf te maken. Wel heeft dit soort nieuws invloed op de internationale financiële markten. En of je het nu wil of niet, bitcoin is een onderdeel van diezelfde markten. Zeker de dagkoers (die veelal wordt bepaald door sentiment) kan hierdoor beïnvloed worden.

Meer kosten voor de gemiddelde Amerikaan betekent minder besteedbaar inkomen. Als je moeite hebt met rondkomen is het waarschijnlijk niet je eerste gedachte om in bitcoin te sparen. De recente koersdalingen dragen ook niet bij aan het sentiment.

De CPI van Amerika wordt berekend door het Bureau of Labor Statistics (BLS). Zij nemen een gemiddelde van een pakket aan goederen en diensten. Het betekent simpelweg dat de diensten en producten in deze index gemiddeld met zo'n 6,5% zijn gestegen voor de consument.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties