Bitcoin Seller Exhaustion op laagste niveau sinds 2018

Goed nieuws van het front van Glassnode, als je tenminste zit te wachten op bullish koersactie van bitcoin, want het lijkt erop dat de beren eindelijk uitgeput zijn. De Bitcoin Seller Exhaustion, een manier om dat te meten, staat namelijk op het laagste punt sinds 2018.

Bitcoin Seller Exhaustion

De letterlijke vertaling van de metriek van Glassnode is de bitcoin verkopers uitputting. Het meet de relatieve vermoeidheid van de beren door naar de 30-daagse volatiliteit te kijken en dat te combineren met het percentage van alle bitcoin dat in het groen staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We zijn voor deze metriek inmiddels op een punt aangekomen waar bitcoin slechts zevenmaal eerder heeft gestaan. In zes van de zeven gevallen werd deze score opgevolgd door een explosieve koersstijging van bitcoin. Slechts eenmaal was dat niet het geval.

Macro-omstandigheden domineren markt

Helaas voor ons hebben de afgelopen maanden bewezen dat on-chain analyse op dit moment weinig voorspellende waarde heeft. Daar kan natuurlijk snel verandering in komen, maar voorlopig lijkt het erop dat de macro-economische omstandigheden de boventoon voeren.

Wat dat betreft zijn we voor de start van een nieuwe bull markt vooral afhankelijk van de Federal Reserve. Die herhaalden gisteren nog maar eens de intentie om de inflatie terug te brengen tot 2 procent.

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell gaf in zijn toespraak zelfs aan dat het mogelijk is dat we daarvoor een periode van lager dan gehoopte BBP-groei voor doormoeten. De Federal Reserve probeert in ieder geval de schijn hoog te houden dat ze nog niet aan een koerswijziging denken.

Hoeveel daarvan waar is moet nog blijken. Tot nu toe is er nog niets gebroken in de Amerikaanse economie, waardoor de Federal Reserve vooralsnog rustig door kan met het verhogen van de rente.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....