Glassnode: “Extreme vraag naar bitcoin rond de $20K creëert nieuwe steunpunten in de grafiek”

“Extreme vraag” naar bitcoin rond de 20.000 dollar heeft een satoshi-stroom naar standvastige hodlers veroorzaakt. In de meest recente “The Week On Chain” van Glassnode schrijft UkuriaOC over de grote vraag rond de 20.000 dollar en psychologische grensen als deze en de 40.000 en 30.000 dollar voor nieuw soorten hodlers zorgen.

Nieuwe groep van korte termijn hodlers

Veel van de korte termijn hodlers die op de weg naar beneden van 69.000 dollar inkochten, hebben tot op heden nog niet op de verkoopknop gedrukt. Dit kan betekenen dat deze groep van kopers niet gevoelig is voor koerswijzigingen en meer aandacht heeft voor de fundamentals achter bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Glassnode:

Tussen april en juni is de bitcoin koers namelijk met 55 procent teruggevallen van 40.000 dollar naar ongeveer 18.100 dollar. Glassnode schrijft dat dit gedrag suggereert dat deze groep van korte termijn hodlers meer vertrouwen heeft in bitcoin.

Een bevestiging daarvan kunnen we zien als deze groep zich na 155 dagen grotendeels omtovert tot lange termijn hodlers. “Het zou constructief zijn als de korte termijn bitcoin die vanaf 40.000 tot 50.000 dollar zijn ingekocht de komende weken in lange termijn hodlers veranderen om dit argument te ondersteunen”, aldus Glassnode.

Ergste capitulatie achter de rug

Het nieuwe rapport van Glassnode eindigt met de conclusie dat “de ergste capitulatie achter de rug is”, maar dat bitcoin ondanks dat positieve nieuws nog wel even in deze range kan blijven hangen. Dat komt omdat de kostenbasis van nieuwe kopers voor slechts 17 dagen onder de “realized price” bivakkeerde. In vorige bearmarkten kon dat van 248 tot zelfs 575 dagen duren.

Volgens Glassnode hebben de geforceerde liquidaties en faillissementsaanvragen van grote spelers in de industrie ook bijgedragen aan het creëren van de juiste omstandigheden voor een opleving.

Die opleving hebben we gehad, maar het is nog maar de vraag of daarmee de hele bearmarkt voorbij is. Op het moment van schrijven handelt bitcoin met een min van 3,77 procent over de afgelopen 24 uur. Daarmee komt het voor de laatste zeven dagen op een min van 3,21 procent uit.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....