Bitcoin staat weer boven de $20.000

De koers van bitcoin is vannacht weer tot boven de $20.000 gestegen. Het afgelopen etmaal steeg het vlaggenschip van de cryptomarkt met ruim 5%.

Prijsupdate

De laatste weken leek bitcoin wel een stablecoin. Sinds eind augustus bewoog de koers zich nagenoeg constant in de range tussen de $18.500 en $20.300, een kleine uitschieter buiten beschouwing gelaten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderstaande grafiek laat dit zien: behoudens de spike van de rentetarieven die de ECB bekend maakte en de inflatiecijfers in de Verenigde Staten, is bitcoin stabiel.

Bitcoin stijgt 5% en staat weer boven $20.000

Vannacht veerde de koers echter ineens op, met een stijging van 5% in nog geen uur tijd. Daarmee staat de prijs ook weer voor het eerst sinds begin oktober boven de $20.000.

Intussen komt ook een nieuwe FOMC-meeting steeds dichterbij. Op 2 november gaan de centrale bankiers van de Verenigde Staten weer in beraad over het monetaire beleid. Men verwacht een vierde rentestijging van 75 basispunten op rij. Doorgaans heeft dit impact op zowel de aandelenmarkt als ook bitcoin.

Bitcointwitter

Dat bitcoin niet volatiel is, is ook te zien in de Bollinger Bands. Scott Melker deelt dat deze bands het smalst zijn sinds 2020. Het is een zeldzaam patroon op de dagelijkse grafiek, volgens de analist, wat voor een uitbraak kan zorgen.

De spike van afgelopen nacht zorgt wel voor een doorbraak van een lange trendlijn. Crypto-hyper MMCrypto deelt een grafiek met daarin een trendlijn die sinds juli staat. Voor het eerst in een paar maanden wordt deze doorbroken.

Echter: in dit soort situaties in een bevestiging van de doorbraak niet ongebruikelijk (net zoals dat het belangrijk is dat de candle moet worden gesloten). Wordt vervolgd dus!

Intussen daalt de interesse vanuit de particuliere markt. On-chain analist Ki Young Ju is van blockchaindata overgestapt op Google Trends-data. Hij ziet dat het aantal zoekresultaten naar bitcoin is gedaald tot het niveau van oktober 2020, toen de koers nog rond de $10.000 schommelde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...