‘Bitcoin kan 100% stijgen in 2020, halving niet ingeprijsd’, aldus Fundstrat

Bitcoin (BTC) kan investeerders in 2020 een leuke winst opleveren. Marktonderzoekers van Fundstrat presenteren hun bevindingen in het rapport genaamd 2020 Crypto Outlook aan hun cliënten.

Disclaimer: Neem dit soort voorspellingen altijd met een korreltje zout, ook dit soort partijen hebben baat bij een stijgende bitcoin prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name de bitcoin halving in mei van dit jaar kan een belangrijke katalysator zijn voor de prijs. Thomas Lee, mede-oprichter van Fundstrat, is via Twitter vrij duidelijk: volgens hem is heeft de markt de aankomende halving nog niet in de prijs verwerkt.

Ingeprijsd

Voor 2020 voorziet Fundstrat mooie dingen gebeuren met de prijs. Binnen de bitcoin community gaat er een discussie rond: houdt de markt al rekening met de halving?

Vanaf mei 2020 krijgen bitcoin miners nog maar een beloning van 6.25 BTC (en transactiekosten) tegenover de 12.5 BTC die nu als block reward wordt gegeven. Er worden dus minder bitcoin gedolven.

Lee denkt dat de prijs richting dit evenement verder gaat stijgen.

Lees ook: Bitcoin Halving 2020: Wat zijn de gevolgen voor de prijs en het netwerk?

Maar er zijn dus ook kampen die denken dat de halving een ‘non-event’ is voor de spotprijs. Jason Williams, mede-oprichter van asset manager fonds Morgan Creek Digital, behoort tot deze groep.

Hij voorziet geen gekke prijsbewegingen door de halving.

Wereldproblematiek

Het rapport wijst nog een andere interessante factor aan: het is onrustig in de wereld. De spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten lopen hoog op. Ook de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen worden genoemd als belangrijke gebeurtenis.

Bitcoin zou kunnen profiteren van een steeds onzekere positie van de Amerikaanse dollar. Toen het nieuws brak dat Amerika een Iraanse generaal doodde reageerde de prijzen van onder andere BTC en goud hetzelfde: ze stegen beide flink.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...