‘Analisten verwachten meer van bitcoin na doorbreken $15.000’

Analisten verwachten meer van bitcoin na doorbreken $15.000. Bitcoin heeft het de afgelopen maand extreem goed gedaan. Tussen de bodem van $10.500 en de top van $15.800 zit een prijsverschil van meer dan 50%.

Ondanks een kleine retrace na het bereiken van die top zijn de analisten positief over de vooruitzichten van bitcoin. De bekende on-chain analist Willy Woo noemde de huidige rally de meest organische die hij in jaren heeft gezien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom Willy Woo meer verwacht van bitcoin na doorbreken $15.000

Volgens de analist was deze rally er eentje die bijna volledig te wijten is aan een stijging aan de vraagkant. Er zijn simpelweg een stuk meer mensen die bitcoin willen kopen dan verkopen.

Veel van de pumps in bitcoin worden veroorzaakt door futures. Deze worden daarom als minder duurzaam gezien. Aangezien deze handelaren hun long-posities op de futures markt vaak afsluiten met neerwaartse prijsactie als gevolg.

De huidige run van bitcoin is echter anders. Willy Woo heeft over de afgelopen weken een “bizarre hoeveelheid munten naar individuele wallets zien gaan”. Wat betekent dat mensen ze op exchanges hebben gekocht en daar vervolgens van afgehaald.

Bitcoin gaan over het algemeen alleen van exchanges naar individuele wallets als het om hodlers gaat. Hoe meer coins er naar individuele wallets gaan, hoe meer mensen er voor de lange termijn inzitten. Precies wat we nodig hebben.

Maar het is niet allemaal hosanna

Er zijn echter ook redenen voor zorgen. Zo heeft de Department of Justice van de Verenigde Staten bitcoin ter waarde van $1 miljard in handen gekregen. Die bitcoin gaan sowieso verkocht worden en de verwachting is dat dit de prijs flink gaat drukken.

Hoewel de coins niet op exchanges verkocht zullen worden, betekent het hoogstwaarschijnlijk wel een vraaguitval op exchanges. Grote partijen die op dit moment exchanges gebruiken om hun coins te kopen gaan hun ogen waarschijnlijk richten op de zak met bitcoin van de DoJ.

De vraag die ze normaal zouden creëren op exchanges verdwijnt daarmee tijdelijk. Maar goed, dit verandert natuurlijk niets aan bitcoin. We wisten vanaf het begin dat er maximaal 21 miljoen bitcoin in omloop komen en daar gaat deze omstandigheid niets aan veranderen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....