Bitcoin stijging niet voor iedereen goed nieuws

Bitcoin stijging niet voor iedereen goed nieuws

De bitcoin koers leefde de afgelopen 24 uur op. Op het moment van schrijven staat de koers ruim 7% hoger dan 24 uur geleden.

De grote prijssprong kwam tot stand kort na nieuws uit Amerika. De Federal Open Market Committee (FOMC) maakt de nieuwe rentetarieven bekend. Het betreft een toename van 0,75%. Daarmee vervolgen ze het plan om 'inflatie tegen te gaan'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuws werd positief opgepakt in de financiële markten. Mede door de verdere vooruitzichten. Dat sentiment zagen we dus ook terug in de bitcoin koers. Maar het is nog geen reden voor een feestje. Met een prijs net onder $23.000 is de prijs nog altijd ver verwijderd van het record rond $69.000.

Bitcoin stijging niet voor iedereen goed nieuws

Shorts geliquideerd

De wereld van bitcoin zit vol met speculanten. En waar wordt gespeculeerd, komt men met nieuwe financiële producten. De derivatenmarkt (of specifiek de futuremarkt) is groter dan de spothandel.

Met een short positie kun je anticiperen op een dalende koers. Wanneer de koers vervolgens omhoog schiet heb je een probleem. De afgelopen 24 uur ging er voor $117 miljoen aan short posities in rook op. Dat blijkt uit data van Coinglass.

Bitcoin stijging niet voor iedereen goed nieuws
Lees meer over:
Bitcoin markt

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties