Bitcoin stijgt dit jaar vooral tijdens ‘Europese uren’, terwijl Aziaten lijken te verkopen

De bitcoinmarkt is iets globaals en 24/7 ‘open’. Dat geeft interessante inzichten tussen verschillende regio’s. Uit data van Arcane Research blijkt dat Europa het meest positief wat betreft bitcoin. Azië en de Verenigde Staten zorgen juist voor verkoopdruk.

Drie (ver)koopfronten

De afgelopen acht maanden is er duidelijk een verschil te zien tussen de regio’s met de meeste bitcoinhandel. De meeste prijsdalingen kwamen voort uit de momenten dat Azië en de Verenigde Staten ‘actief’ zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds het begin van het jaar daalde bitcoin maar liefst 41% in de tijden dat de Aziatische markt ‘open’ is. Is dit een nawee van het verbod op bitcoin mining en de tendens die er in onder andere China heerst? Anderzijds is Azië natuurlijk meer dan China.

Maar ook in de VS is er voornamelijk een verkoopdruk. Volgens hetzelfde onderzoek blijkt dat de koers van bitcoin met zo’n 25% daalde op de momenten dat de Amerikaanse traditionele beurzen open zijn. Daarmee deden ze het beter dan Azië, maar zijn ze Amerikanen pessimistischer dan de traders in Europa.

In slechts 56 van de afgelopen 240 dagen steeg bitcoin meer dan 1%. In Azië was dit in hetzelfde tijdspanne slechts 42 keer het geval.

Europa positiever

Zogezegd lijken Europeanen positiever te handelen. De winst op bitcoin tijdens Europese handelsuren leverde een rendement op van -1,36%.

Daarnaast was het aantal dagen waarop de prijs meer dan 1% steeg interessant genoeg niet extreem hoog. Dit betrof 57 dagen, slechts één meer dan in de Verenigde Staten.

Bitcoin stijgt dit jaar vooral tijdens 'Europese uren', terwijl Aziaten lijken te verkopen

Deze stellingen zijn natuurlijk niet waterdicht. Een Europese whale kan prima zijn bags dumpen op de momenten dat de Aziatische traders actief zijn en Nederland slaapt, en vice versa. Dit is dan niet terug te zien in dit onderzoek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEuropaprijs