In deze Amerikaanse staat is bitcoin het meest populair

Uit data van cryptowebsite CoinGecko blijkt dat binnen de Verenigde Staten de meeste cryptoliefhebbers uit California komen.

Bitcoininteresse

Het bedrijf achter de website deelt in een rapport dat de (Amerikaanse) internetgebruikers uit Californië verantwoordelijk voor maar liefst 43% van alle zoekopdrachten naar bitcoin en ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CoinGecko is ook buiten de VS populair, gezien slechts 11,9% van het totale internetverkeer uit Amerika komt. Het zag haar populariteit toenemen toen Binance de website van concurrent CoinMarketCap overnam (en het volzette met promoties).

Bobby Ong, chief operating officer en mede-oprichter van CoinGecko, geeft aan “niet verrast” te zijn.

De staat van de befaamde Golden Gate Bridge is ook de plek waar Silicon Valley zich bevindt. Onder andere Apple, Google, Meta , PayPal en Wells Fargo zijn in deze regio gevestigd, net als cryptobeurs Coinbase en tal van blockchainprojecten.

CoinGecko merkte op dat er ook sterke interesse in cryptovaluta is vanuit Illinois, New York, Florida en Washington. Texas en Arizona, waar toch ook regelmatig bitcoinnieuws vandaan komt, staan buiten de top vijf.

In Colorado, Wisconsin, New Jersey en Florida verkiest men altcoins boven bitcoin, zo vertelt Ong.

Onderzoeksgegevens

De gegevens zijn verzameld tussen 2 mei en 21 augustus 2022. Het is gaat puur over het webverkeer uit de Verenigde Staten. Je kunt je afvragen of dit een goed ijkpunt geeft.

Bitcoiners geven doorgaans minder om de prijsontwikkelingen dan ‘cryptocoiners’. Je zult de gemiddelde bitcoiner ook niet non-stop op dit soort websites terugvinden.

De data is geïndexeerd op een schaal van 0-100, waarbij 100 het hoogste punt van webverkeer (California) vertegenwoordigt ten opzichte van de andere staten. Ze steken er wat dat betreft met kop en schouder bovenuit, gezien Illionios als runner-up ruim 75 punten minder scoort.

In deze Amerikaanse staat is bitcoin het meest populair

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws