‘Bitcoin stijgt nog 700% de komende jaren’

Kwantitatief analist PlanB heeft zijn bitcoin prijstarget voor het eerste kwartaal van 2022 herzien en onthuld wanneer hij de volgende sprong van bitcoin verwacht waarbij het alle altcoins achter zich laat.

In een interview met bitcoiner Anthony Pompliano zegt PlanB dat hij op basis van zijn modellen een mogelijke stijging van 700 procent voorziet voor begin 2022. Dat zou natuurlijk helemaal niet verkeerd zijn en betekenen dat bitcoin naar een waarde van meer dan 400.000 dollar per munt gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ziet er on-chain heel sterk uit

De positieve gevoelens van PlanB zijn vooral gebaseerd op de sterke on-chain positie waarin bitcoin zich momenteel bevindt. “Als we naar de on-chain signalen kijken, dan zou ik zeggen dat we in ieder geval een paar maanden van de top verwijderd zijn, zegge ongeveer zes maanden,” aldus Plan B.

Wat zou betekenen dat we tegen het einde van het eerste kwartaal de top van de huidige cyclus zullen aantikken. Waarbij het meest conservatieve model een bitcoin koers van 135.000 dollar voorspelt, maar dat is niet op basis van de stock-to-flow, maar op meer technische- en on-chain analyse.

PlanB zelf verwacht dat we tegen het einde van het jaar boven 100.000 tot 135.000 dollar per bitcoin zitten en daarna doorgroeien naar de targets van het stock-to-flow X model. Dat een koers van 288.000 dollar of zelfs daarboven voorspelt.

“Het zou mij niets verbazen als we in het eerste of tweede kwartaal van volgend jaar een bitcoin koers van 300.000, 400.000 of zelfs 500.000 dollar per bitcoin zien,” aldus PlanB.

Dat zijn koersen die nu compleet onrealistisch lijken, maar datzelfde gold een paar jaar geleden voor 60.000 dollar per bitcoin.

Op de lange termijn voorziet PlanB een hyperbolische stijging

Als PlanB verder naar de toekomst kijkt, dan verwacht hij enorm goede dingen van bitcoin. “Het geld is nu nog in handen van oude mensen. Vastgoed en goud, de fysieke wereld en niet de digitale wereld. Digitale schaarste is een ding van de volgende generatie,” aldus de Nederlandse analist.

Al blijft het concept schaarste volgens PlanB nog altijd het belangrijkste: “Schaarste is in mijn ogen de belangrijkste factor die een lineaire relatie vormt met de koers van een asset en ertoe leidt dat mensen momenteel meer geld in vastgoed steken,” zo ging PlanB verder.

Dat gaat volgens hem veranderen op het moment dat naast de deelbaarheid, inwisselbaarheid en portabiliteit ook de schaarste van bitcoin superieur is aan die van vastgoed.

Wat op dit moment nog niet het geval is. Als dat gebeurt, dan gaan we volgens PlanB hyperbolisch en gaat de prijs door het dak.

Hij verwacht dat dit scenario zich in de jaren 2024 tot 2028 voltrekt of mogelijk zelfs nog iets later. Maar dat bitcoin de beste financiële asset ter wereld is staat volgens PlanB buiten kijf. Mooie voorspellingen van onze landgenoot!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

De bitcoin prijs in euro’s:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....