Bitcoin stijgt weer tot boven de $20.000

Bitcoin is vannacht 7% gestegen. Daardoor staat de koers weer boven de befaamde $20.000.

Bitcoin prijs

Nadat de koers twee keer de bodem op $18.366 testte (zie oranje cirkel in de grafiek hieronder), en daarna twee keer op $18.690 de weg omhoog inzette (zie blauwe cirkel), schoot de koers vannacht hard omhoog.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daardoor staat bitcoin weer rond het niveau van 19 en 22 september, toen het ook twee keer de $20.000 aantikte.

Twee weken geleden kelderde de koers omlaag door deze psychologische grens toen de Amerikaanse inflatiecijfers bekend werden. Bitcoin daalde van $22.700 tot het hierboven genoemde dieptepunt.

Met een higher low lijkt het sentiment langzaam iets te veranderen.

Bitcoin stijgt 7% en staat weer boven $20.000

Gisteren kon je al lezen hoe het positieve sentiment op social media toeneemt (volgens data van Santiment), en ook hoe de Fear And Greed-index boven de 20 bleef hangen.

Analyses

Hoe staat het er nu voor met de koers? Verschillende analisten hebben hun eigen scenario's geschetst. Het zijn verre van garanties, maar de visie van andere traders kan helpen om zelf een beeld te vormen van de markt.

Justin Bennett ziet een herhaling van zetten. Hij zet in de grafiek de koers en patronen naast elkaar en gokt op de volgende FOMC-meeting als cruciaal moment voor de prijsontwikkeling.

Trader Moustache zoomt uit en kijkt naar de Rainbow RSI en de Gaussian Channel. Deze indicators laten zien dat bitcoin op een soortgelijke positie staat als tijdens de bodem van 2015 en 2018.

Tot slot is in de on-chain data van Glassnode te zien dat het aantal adressen met minimaal 0,1 BTC weer in een exponentiele uptrend zit. Doorgaans vlakt deze groei af in bearmarkten, terwijl het aantal 0,1+ BTC-adressen sneller groeit vanaf het begin van een bullmarkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs