Whales nemen kleiner deel van álle bitcoin op zich

Whales nemen kleiner deel van álle bitcoin op zich

Terwijl de verkoopdruk rondom bitcoin blijft bestaan, is de koers van de grootste cryptocurrency weer onder de $19.000 gezakt. Intussen blijven whales verkopen.

Bitcoin whales

Volgens de on-chain data blijven de holdings van whales al een jaar lang dalen. Volgens Santiment is het aantal "adressen met 100 tot 10.000 BTC als percentage van de supply van bitcoin gedaald tot een 29-maands dieptepunt".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is goed te zien in onderstaande grafiek. Momenteel is iets meer dan 45% van alle bitcoin in handen van whales met 100 tot 100.000 BTC. Op het hoogtepunt was dat zo'n jaar geleden nog 50%.

Het laat zien dat er bitcoin van eigenaar is gewisseld, van de grotere whales naar adressen van de minder rijke bitcoiners.

Omdat de blockchain transparant in te zien is, kun je allerlei analyses loslaten op bitcoinbezit en -geldstromen.

Whales nemen kleiner deel van álle bitcoin op zich

Social Dominance

Het sentiment onder investeerders blijft voorzichtig. Toch neemt de interesse volgens Santiment langzaam maar zeker weer toe.

Ze schrijven hoe hun Social Dominance-indicator op het hoogste punt in twee maanden staat.

"Dit weekend kwam er een piek in de interesse in bitcoin op sociale media. Onder de top 100 crypto-activa is bitcoin voor het eerst sinds half juli het onderwerp in 26%+ van de discussies. Uit onze backtesting blijkt dat als dit percentage boven de 20% staat, dat goed is voor de sector."

Deze uitlatingen zijn ook terug te zien in onderstaande grafiek:

Whales nemen kleiner deel van álle bitcoin op zich

Fear and greed

De Fear and Greed-Index staat intussen weer in de buurt van "extreme angst". De indicator daalde van 24/100 naar 21/100. De beroemde indicator vangt gegevens omtrent volatiliteit, het momentum en volume in de markt, social media, dominantie en enquêtes is één grafiek.

De indicator stond drie maanden geleden nog een stuk lager: er was nóg meer angst in de markt.

Whales nemen kleiner deel van álle bitcoin op zich

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties