1,85 miljoen Bitcoin (BTC) staat al meer dan 10 jaar stil

Meer dan 1,85 miljoen bitcoin (BTC) staan al meer dan 10 jaar stil. Komt een deel van dit geld ooit nog in beweging?

10% van alle bitcoin

Deze bitcoin zijn op dit moment zo’n 10% van alle BTC dat in omloop is. Volgens Glassnode staan er om precies te zijn 1.857.721 BTC al meer dan een decennium stil.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vraag is natuurlijk: gaat iemand deze bitcoin ooit nog versturen? Het is niet bekend waarom dit geld al zo lang stil staat, maar er zijn verschillende scenario’s voor dit geld.

De stilstaande bitcoin. Bron: Glassnode

1,85 miljoen Bitcoin (BTC) staat al meer dan 10 jaar stil

Van wie zijn die bitcoin?

Deze bitcoin kunnen alleen worden verstuurd door iemand die toegang heeft tot de BTC. Een deel van deze bitcoin zijn waarschijnlijk verloren gegaan. Je kunt op allerlei manieren toegang tot je bitcoin verliezen, zonder private keys kom je er niet aan. Normaal gesproken zijn je bitcoin voor goed verloren als je de private key toegang verliest.

Een kleiner groepje hiervan is misschien in handen van echte hodlers. Mensen die écht overtuigd zijn van BTC en nog altijd trouw hun vroeg gekochte bitcoin vast te houden. Je moet namelijk bijzonder sterk in je schoenen staan om in al deze tijd niet iets te doen met je nieuwe fortuin.

Een voorbeeld van iemand die flink wat geld is verloren: Man verloor 10 jaar geleden $600 aan Bitcoin, dat is nu $100 miljoen waard.

Een groot gedeelte van die 1,85 miljoen BTC is (waarschijnlijk) van Satoshi Nakamoto. De bedenker van bitcoin heeft volgens de laatste schattingen zo’n 1,125 miljoen bitcoin gemined in de begindagen van het netwerk.

Lees ook: Vroege Bitcoiner verkocht 55.000 Bitcoin nog voor 2012

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...