Bitcoin Strategic Reserve ontvangt enorme steun: Meer dan 2.200 brieven aan de senaat

3454 totale weergaven

De Bitcoin Strategic Reserve ontvangt enorme steun met een golf van meer dan 2.200 brieven aan de Amerikaanse senaat in 2 dagen, wat de veranderende opvatting van crypto benadrukt. 

2.200 brieven aan de Amerikaanse senaat

In slechts twee dagen zijn er meer dan 2.200 brieven aan Amerikaanse senatoren gestuurd. In deze brieven wordt aangedrongen op steun voor de voorgestelde Bitcoin Strategic Reserve wet. Deze beweging sluit aan bij het Bitcoin Act voorstel van senator Cynthia Lummis. 

Het doel van de wet is het opzetten van veilige Bitcoin kluizen die worden beheerd door het Amerikaanse Ministerie van Financiën. Het plan stelt voor om financiële fondsen te gebruiken om één miljoen Bitcoin te kopen. Dit komt neer op 5% van het totale Bitcoin aanbod. Voorstanders beweren dat de reserve kan helpen de staatsschuld te verminderen en inflatie te bestrijden, waardoor de Verenigde Staten een leider op het gebied van financiële innovatie kan worden. 

Bescherming tegen economische instabiliteit

Senator Lummis, een groot voorstander van cryptocurrencies, vergelijkt het initiatief met de Louisiana Purchase en noemt het een cruciaal moment dat toekomstige generaties kan beschermen tegen economische instabiliteit. Ze gelooft dat een Bitcoin reserve de Amerikaanse economie zal versterken en haar mondiale financiële positie zal verbeteren. 

De brieven, waarvan er meer dan 1.300 zijn gericht aan Democratische senatoren en 850 aan Republikeinen, tonen steun van beide partijen. Daarnaast benadrukken ze het groeiende bewustzijn van de grote rol die de Bitcoin in de financiële wereld vormt, helemaal met de komende presidentsverkiezingen.  

Op X (Twitter) deelde senator Lummis haar dank voor de steun die ze gekregen heeft:

https://x.com/CynthiaMLummis/status/1819549256954581283

“Ik kan iedereen die een brief heeft gestuurd niet genoeg bedanken.”

Politieke interesse in Bitcoin

Grote politieke figuren, waaronder Donald Trump en Robert F. Kennedy Jr. hebben interesse in Bitcoin getoond. Hierdoor is de aandacht voor de voorgestelde reserve flink toegenomen. De brieven weerspiegelen een opmerkelijke verschuiving in de publieke mening over cryptocurrencies, waarbij meer mensen de integratie van crypto in nationale economische strategieën ondersteunen. 

Het doel van het Bitcoin Strategic Reserve wetsvoorstel heeft tot doel een basis te creëren voor de Verenigde Staten om Bitcoin op te slaan. Dit moet vorm geven aan de manier waarop de overheid omgaat met digitale activa. 

Het opzetten van veilige kluizen kan helpen bij het beheren van Bitcoin reserves en het wegnemen van zorgen over veiligheid en volatiliteit. De groeiende belangstelling voor dergelijke onderwerpen laat zien dat kiezers willen dat vertegenwoordigers rekening houden met de effecten van crypto op de economie op de lange termijn. 

Steun van de partijen

Voorstanders van het wetsvoorstel beweren dat een Bitcoin reserve zich kan indekken tegen inflatie en staatsschulden. Hierdoor kan financiële activa worden gediversifieerd om de economie in onzekere tijden te stabiliseren. Het kan ook de mondiale financiële positie van de Verenigde Staten versterken, investeringen aantrekken en innovatie bevorderen.

Het succes van het wetsvoorstel hangt echter compleet af van de steun van beide partijen. Dit heeft met name te maken met uitdagingen, zoals zorgen over regelgeving en prijsvolatiliteit van Bitcoin, die blijven bestaan. 

Samenvatting

Samenvattend markeert de toenemende steun voor de Bitcoin Strategic Reserve wet een belangrijk moment voor de discussie over cryptocurrency in de Verenigde Staten. Als de wetgeving er door komt, kan de wetgevende inspanning een aanzienlijke impact hebben op de toekomst van het Amerikaanse financiële systeem en haar benadering van digitale activa. 

Naarmate meer mensen en instellingen de mogelijke voordelen van digitale activa benoemen, wordt aanzienlijke wetgevende actie waarschijnlijker. De uitkomst kan een voorbeeld scheppen voor de manier waarop regeringen wereldwijd crypto in hun economieën kunnen integreren. 

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...