Bitcoin streamen naar podcasters? Alby gaat samenwerken met RSS.com

RSS.com gaat samenwerken met lightningbedrijf Alby. Ze willen het eerste podcasting-hostingbedrijf ter wereld worden dat Value 4 Value-betalingen inbouwt.

Value 4 value

Door het lightning netwerk, een laag bovenop bitcoin voor snelle en goedkope betalingen, kun je nieuwe business en rewardmodellen bedenken. Een daarvan is Podcasting 2.0.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met deze Podcasting 2.0-integratie kunnen podcasters via RSS.com direct bitcoin ontvangen van de luisteraars. Luister je via de browser en de Alby extensie naar een show of episode? Dan kun je direct sats streamen naar de content creator.

Met behulp van zogenoemde "boostagrams" kun je ook een bericht koppelen aan de value4value-betaling. Dit idee is ook bekend van de Breez wallet, die het idee van Podcasting 2.0 introduceerde.

Ben Richardson, medeoprichter van RSS.com, vertelt het volgende over de nieuwe integratie:

“Onze missie bij RSS.com is om iedereen een stem te geven. Met deze Value 4 Value-integratie met behulp van de lightningwallets van Alby zijn we in staat podcast-luisteraars een stem te geven die rechtstreeks spreekt tot podcastmakers. We zijn zo enthousiast over het potentieel dat dit voor iedereen mogelijk maakt.”

Nieuwe modellen in media

Het is een nieuwe stap voor zowel de adoptie van lightning als ook een eerlijker model voor podcasters. Op Bitcoin Focus legde bitcoindenker Gigi al eens uit waarom dit zo belangrijk is.

Het mooie daarnaast is dat de technologie van niemand (en daarom van iedereen) is. Net als het open en gratis karakter van RSS-feeds, vindt RSS.com het belangrijk om het geld en de hosting gescheiden te houden. Daardoor komen 'donaties' direct bij de podcasters in de wallet binnen.

RSS.com is overigens iets anders dan de RSS die algemeen bekend zijn. Eerstgenoemde is een project dat zich specifiek richt op podcasts. RSS is de laag erboven, een web feed waarmee gebruikers en applicaties op een standardized, computer-readable format updates kunnen ontvangen.

Lightning maakt meer nieuwe modellen in de wereld van media mogelijk. Bitcoin Focus is de eerste publicatie van Europa die pay-per-view heeft geïntegreerd, tevens met een (aangepaste) plug-in van Alby.

Daarbij hoef je niet per se een abonnement af te sluiten om een bepaald artikel te lezen. Je kunt dit zelf testen, bijvoorbeeld in dit artikel over de adoptie van bitcoin bij marktkoopmannen in een buitenwijk van El Salvador.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning