Drukte bij Binance vanwege tienduizenden nieuwe Chinese beleggers

De bitcoin balansen bij de grote beurzen nemen toe, maar volgers nieuw onderzoek hoeft dat niet te betekenen dat investeerders van plan zijn om hun holdings te verkopen. On-chain analist TXMC van Glassnode heeft namelijk de theorie dat de bitcoin die richting Binance gaan vanuit China komen.

Huobi moet in China namelijk de deuren sluiten en het interessante is dat de uitstroom bij Huobi en de instroom bij Binance elkaar vrijwel helemaal opheffen. Samen zijn ze 'net neutraal' zoals TXMC dat zo mooi zegt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance helpt Huobi gebruikers in zoektocht naar nieuw huis

Het einde van december bewijst niet de klapper te worden die veel mensen van bitcoin hadden verwacht, zeker niet als je de prijsactie combineert met de instromen bij de grote beurzen. Wat een klassieke indicator is dat handelaren zichzelf beschermen tegen verdere zwakte van de koers.

Met name bij Binance is er de afgelopen periode veel bitcoin binnengekomen. Op hetzelfde moment hebben beleggers in China het echter zwaar vanwege de heksenjacht van de overheid op praktisch alles wat met bitcoin te maken heeft.

Huobi Global, de internationale tak van de Chinese beurs Huobi, heeft vanaf 15 december alle inwoners van China van het platform geweerd. Zij hebben nu tot het einde van de maand om hun fondsen te verkopen, waarna een periode van één tot twee jaar begint waarin ze de bitcoin nog van hun eigen account kunnen afhalen.

"Vanaf 16:00u (UTC) op 31 december 2021 kunnen Chinese gebruikers hun holdings niet langer verkopen of transacties doen met de CNY," aldus een blogpost van Huobi over het verhaal. Veel gebruikers lijken er nu dus voor te kiezen om naar Binance te verhuizen.

Liquiditeitsproblemen op de markt

De vakantieseizoen aan het einde van het jaar staat erom bekend gepaard te gaan met een laag handelsvolume op de financiële markten. Hetgeen de angst voor een grotere verkoopgolf van bitcoin alleen maar doet groeien. De orderboeken zijn dun en de kleinste beweging kan explosief zijn.

Voor de doorgewinterde hodlers hoeft dat echter helemaal geen probleem te zijn. Zij weten immers dat de koers op de korte termijn volatiel kan zijn, maar dat de kracht van bitcoin juist is dat de asset zelf nooit veranderd. De koers is volatiel, maar bitcoin zelf is stabiel.

De gebrekkige liquiditeit op dit moment kan voor onvoorspelbare koersbewegingen zorgen, want de grote institutionele spelers zijn nog tot volgende week op vakantie. We gaan zien wat de komende weken ons gaan brengen, na een korte opleving lijkt de onzekerheid in ieder geval weer terug in de markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....