Stablecoin Tether (USDT) verwerkte $212 miljard aan waarde in 2019

Zo’n $212 miljard werd middels stablecoin Tether (USDT) verstuurd in 2019. Dat blijkt uit onderzoek van The Block. John Dantoni analyseerde de waarde van transacties met Tether vorig jaar.

Tether

In het eerste kwartaal van 2019 was het volume nog ‘slechts’ $17,4 miljard. Het tweede kwart van het jaar steeg dit met 220% naar $55,7 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether is de belangrijkste munt in het ecosysteem van veel grote bitcoin beurzen. Het handelsvolume van USDT is vaak groter dan die van bitcoin zelf. Het populairste handelspaar is, uiteraard, BTC/USDT.

Stablecoin Tether (USDT) verwerkte $212 miljard aan waarde in 2019

Stablecoins

Tether is veruit de grootste stablecoin met zo’n 85% van de markt. Een stablecoin is bedoeld als plaatsvervanger van een andere valuta. Tether vertegenwoordigt een dollar op beurzen waar geen echt dollar paar aanwezig is.

De munt wordt uitgegeven op verschillende platformen: Liquid, Omni, Ethereum en ook op Tron.

De vraag is echter hoe lang stablecoins als Tether nog blijven bestaan in de vorm waarin ze nu werken. De Financial Stability Board (FSB), een waakhond van de G20-landen, vroeg zich in april hardop af hoe zij stablecoins moeten reguleren.

Het is echter aan elk land zelf om invulling te geven aan de aanbevelingen van de FSB.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Financial Stability Board”]‘Deze aanbevelingen zijn bedoeld om de potentiële risico’s van stablecoins als betaalmiddel of store of value in kaart te brengen. Dit is een internationaal raamwerk, maar elk land is flexibel om zijn eigen keuzes te maken’.[/penci_blockquote]

Voorlopig dient Tether echter nog altijd als de populairste keus als plaatsvervanger van de dollar op beurzen.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
tether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...