Bitcoin tikt hoogste prijzen ooit aan in verschillende landen

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in een aantal van ’s werelds meest inflatiegevoelige fiat-valuta’s. Binnen 30 uur van 23 tot 24 oktober kostte het kopen van één Bitcoin in de Argentijnse peso (ARS), Nigeriaanse naira (NGN), Turkse lira (TRY), Laotiaanse kip (LAK) en de Egyptische pond (EGT) meer dan ooit tevoren. Dit komt echter niet door een stijging in de waarde van bitcoin, maar voornamelijk door de devaluatie van deze valuta’s, in combinatie met een recente prijsstijging in dollars van bitcoin van 16%.

Ondanks dat Bitcoin momenteel meer dan 50% lager staat dan zijn piekprijs van $69.000 tegen de Amerikaanse dollar, heeft het nieuwe hoogtepunten bereikt in genoemde landen. Het International Monetair Fonds (IMF) meldt dat de Venezolaanse bolivar de hoogste jaarlijkse inflatie kent met 360%, gevolgd door de Zimbabwaanse dollar (314%), de Soedanese pond (256%) en de ARS (122%). De Turkse lira en Nigeriaanse naira bevinden zich ook in deze lijst met respectievelijk 51% en 25% jaarlijkse inflatie.

Uit een rapport van Chainalysis van 12 september blijkt dat Nigeria, Turkije en Argentinië respectievelijk de 2e, 12e en 15e hoogste adoptiepercentages van cryptocurrency in de wereld hebben.

Desondanks hebben de overheden van deze landen niet altijd een positieve houding gehad ten opzichte van de cryptosector. Nigeria is echter opener geworden voor cryptocurrencies na een eerdere ban in februari 2021. Turkije, ondanks een grote interesse in crypto onder de bevolking, heeft in april 2021 cryptocurrency-betalingen voor goederen en diensten verboden en werkt aan een eigen digitale valuta. Argentinië bevindt zich in een speciale situatie gezien de aanstaande presidentsverkiezingen, waarbij kandidaten uiteenlopende visies hebben over de rol van de dollar en de centrale bank in het land.

De huidige stand van Bitcoin is als volgt: de prijs van één Bitcoin bedraagt momenteel $34.100, wat neerkomt op 2.933 satoshis per Amerikaanse dollar. Met een indrukwekkende marktkapitalisatie van $665,8 miljard blijft Bitcoin een dominante kracht in de cryptowereld. Het is van groot belang om de ontwikkeling van deze munteenheid te blijven ondersteunen. Als we Bitcoin vergelijken met goud, een traditionele waardeopslag, zien we interessante cijfers. Op dit moment is één Bitcoin gelijk aan 17,4 ounces goud. Qua marktkapitalisatie neemt Bitcoin 5,02% in beslag vergeleken met die van goud.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...