4 Bitcoin (BTC) tips om je tijd thuis door te komen

Een groot gedeelte van de wereld is momenteel voornamelijk thuis. Bedrijven zijn gesloten, mensen werken verplicht thuis en (evenementen) gaan niet door. Wat doe je om de tijd door te komen? Bitcoin Magazine NL geeft je een aantal tips om de dagen door te komen.

Heb je geen budget en wil je toch meer van bitcoin leren? Begin dan bij de informatiepagina van cypherpunk Jameson Lopp. Je vindt daar voor uren aan resources om je bitcoin kennis bij te spijkeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook podcasts zijn altijd en overal gratis te beluisteren. Check de Hup Bitcoin Podcast en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

1. Lees een boek!

Een klassieke tip voor elke situatie waarin je lang thuis moet zitten of ergens moet wachten: lees een boek!

Een aantal (korte) tips op een rijtje:

The Internet of Money Vol 3. van Andreas Antonopoulos. Dit boek is een goede en interessante manier om in de wereld van bitcoin t stappen. Andreas is een bekende naam in de industrie en legt uit wat bitcoin kan betekenen in de wereld van morgen.

The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous gaat dieper in op het economische gedachtegoed van bitcoin. Wat is geld en waar komt het vandaan? Volgens Ammous is bitcoin de enige juiste vervolg stap in de evolutie van geld.

Als dit je interessant lijkt kun je ook alvast dit artikel lezen: Bitcoin en de Oostenrijkse School: Economische match made in Wenen?

The Sovereign Individual: Mastering the Transition to the Information Age van James Dale Davidson en William Rees-Mogg. In 1999 brachten beide schrijvers dit boek uit: hoe bescherm je jouw soevereiniteit in de naderende eeuw van informatie?

Inmiddels zitten we daar midden in en hun boek blijft relevant en interessant om te lezen.

2. Run een bitcoin node

Wil je bijdragen aan het netwerk en echt voor eigen bank spelen? Kijk dan eens naar het runnen van een eigen bitcoin node. Met een eigen stukje hardware kun je alle transacties van het netwerk volgen en bekijken.

Zo kun jij als pion in het netwerk ook je eigen bitcoin transacties controleren. Het vergt wat knutsel werk en je hebt enige basiskennis nodig, maar met een bitcoin node gebruik je bitcoin pas echt optimaal. Je bent je eigen bank, notaris en je hoeft niemand op het netwerk meer te vertrouwen.

Alles wat je nodig hebt kun je hierrr vinden.

3. Steun je favoriete restaurant of kroeg met bitcoin

Kleine ondernemers met een restaurant, kapsalon of kroeg hebben het in deze tijd moeilijk. Mocht je ze willen steunen en een handje willen helpen, vraag dan eens naar een waardebon voor in de toekomst.

Als je dan toch bezig bent kun je gelijk vragen of zij ook bitcoin (willen) accepteren. Dat zijn twee vliegen in een klap: je helpt hier iemand waarschijnlijk enorm mee én je kunt eens lekker praten over BTC.

4. Evenementen in virtual reality

Mocht je het budget hebben voor een virtual reality bril (of er al eentje hebben) is het bijwonen van bitcoin presentaties in VR ook een leuke bezigheid. Het klinkt kinderachtig, maar het werkt verrassend goed.

Net als alle andere grootschalige evenementen gaan ook de bitcoin conferenties niet door. Dan kun je niets doen, of je kunt er het beste van maken.

Verschillende community leden zetten presentaties en bijeenkomsten op. Het kost wat geld en moeite, maar dan kun je wel virtueel samen met andere bitcoiners van een leuke presentatie genieten.

Check hieronder een presentatie over een CoinJoin techniek voor betere privacy bij bitcoin betalingen.

Volg ons en praat mee

Wil je meepraten over de gebeurtenissen in de wondere wereld van bitcoin? Kom dan eens gezelligs langs op onze social media

Stay safe and healthy!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...