Bitcoin tuimelt onder de $18.000, wat kan de verkoopgolven stoppen?

Bitcoin heeft een nieuwe tik gekregen en is daarbij zelfs onder de 18.000 dollar terechtgekomen. Daarmee zijn we voor het eerst sinds december 2020 onder deze koers uitgekomen. De daling lijkt even geen einde te kennen en ook de analisten zitten momenteel met de handen in het haar wat betreft de bodem.

Volgende dagen cruciaal voor bitcoin

De volgende dagen kunnen cruciaal worden voor bitcoin. Als het niet lukt om rond dit punt een steunniveau in de grafiek te vinden, dan kunnen we de daling richting de 15.000 dollar inzetten. Als de prijs vanaf hier herstelt, dan zou de 24.000 dollar de eerste horde zijn voordat we weer bij de 30.000 dollar uitkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven lijken die koersen echter mijlenver weg en moeten de bitcoin-holders vooral de wonden likken. De huidige bitcoin-winter verschilt van die van 2018 vanwege het feit dat de complete wereldeconomie op dit moment uiterst fragiel is, de inflatie op het hoogste punt in 40 jaar staat en de angst voor een recessie momenteel groot is.

De afgelopen zeven dagen is bitcoin meer dan 30 procent van zijn koerswaarde verloren en het lijkt erop dat de markt het punt van maximale angst en paniek inmiddels wel heeft bereikt. Dat hopen we althans, want macro-economisch is er nog weinig veranderd.

“Herinnert me aan bank-paniek van 1907”

Op vrijdag sprak Antoni Trenchev, de oprichter van het bitcoin-leenbedrijf Nexo, zich over de situatie tegenover Bloomberg. “De huidige markt herinnert me aan de bank-paniek van 1907”, aldus Trenchev. Ook Dan Held, een influencer en de directeur van groei-marketing bij Kraken, geeft aan dat we momenteel op het pad van “maximale pijn” zitten.

De dalingen van bitcoin van de afgelopen maanden worden versterkt door de verslechterende macro-economische omstandigheden en de val van Terra-Luna en Celsius, die de zorgen over de situatie in de markt alleen maar groter maakten. Niemand kan momenteel met enige mate van zekerheid zeggen waar we de bodem gaan vinden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.