Bitcoin update: koers na 2,5 jaar weer onder grens van $20.000

Bitcoin update: koers na 2,5 jaar weer onder grens van $20.000

Bitcoin is voor het eerst in 2,5 jaar onder de grens van $20.000 terecht gekomen. Daarnaast kan alleen nog een wonder voorkomen dat we voor het eerst een wekelijkse kaars onder de 200 MA gaan sluiten.

Dit betekent dat onze simpele analyse van de afgelopen maanden, namelijk dat de richting die we opgaan de rechter onderhoek is, ons nog altijd beloond en dit zal blijven doen totdat het tegendeel bewezen is.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. We bespreken de ontwikkelingen op een hoog tijdsbestek en op de lagere tijdsbestekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het lijkt er sterk op dat we voor het eerst in de historie een wekelijkse kaars gaan sluiten onder de 200 MA op de weekgrafiek. Dit betekent dat we voor het eerst een jarenlange trend dreigen te verliezen. Hiervoor gebruiken we de weekgrafiek van Coinbase omdat deze ons meer historische data geeft ten opzichte van Binance.

De laatste keer dat we support vonden op de 200 MA was in december 2018. De meest recente keer tijdens de coronacrash in maart 2020. In beide gevallen heeft bitcoin succesvol support weten te vinden op de 200 MA en heeft hier geen wekelijkse kaars onder gesloten. Dat we nu jarenlange dynamische support dreigen te verliezen is nog al wat, iets waar we zeker even bij stil moeten staan.

Zoals verwacht en besproken in de vorige update zien we aan alle kanten dat men van de daken schreeuwt dat dit nu echt de bodem zal zijn. Tal van indicatoren zoals de RSI, worden uit de kast getoverd om deze stelling kracht bij te zetten. Maar hoe kunnen we weten dat dit daadwerkelijk de bodem is als we op geen enkel tijdsbestek een teken van kracht zien? Alle tijdsbestekken, en zelfs de maandgrafiek, vertellen ons toch echt dat de richting die we opgaan de rechter onderhoek is.

Tel hier de huidige algemene wereldwijde economische situatie bij op, waar we mogelijk pas aan het begin van iets veel groters staan, dan kunnen we er niet blind vanuit gaan dat dit ook daadwerkelijk de bodem is.

Het is eigenlijk ook helemaal niet relevant of dit de bodem zal zijn. Wat we willen zien is een eerste teken van kracht op de lagere tijdsbestekken, want dit is pas het moment dat we als trader in actie komen en onze verwachtingen voorzichtig gaan bijstellen. Want een eerste teken van kracht kan mogelijk leiden tot iets groters en dit groters, zou zich potentieel kunnen door ontwikkelen tot nog iets groters, namelijk een trendwijziging op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin update: koers na 2,5 jaar weer onder grens van $20.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Het zal bij de volgers van mijn updates inmiddels wel in de hersenen zijn gegrift; we houden rekening met verdere neerwaartse bewegingen richting de rechter onderhoek, totdat het tegendeel is bewezen. We zullen dus in moeten zoomen op dit lage tijdsbestek om een meer bruikbare analyse te kunnen maken voor de korte termijn.

Sinds de update aan het begin van de week hebben de ontwikkelingen van de afgelopen dagen ons geen nieuwe informatie opgeleverd. Het enige wat we hebben gezien is een verdere beweging richting de $20.000. We hebben, net als de afgelopen maanden, kunnen profiteren van de simpele analyse dat de richting die we opgaan de rechter onderhoek is.

De meest recente koersontwikkelingen geven ons iets van een informatie waar we voorzichtig mee kunnen werken. Het lijkt erop dat recente prijsactie op lage tijdsbestekken een prijsrage aan het vormen is (range low $20.100, mid-range $21.500 en range high $22.900). De prijsrange is zichtbaar op onderstaande uur- en 15-minuten grafiek.

Bitcoin update: koers na 2,5 jaar weer onder grens van $20.000

Dit betekent dat we de komende dagen in de gaten gaan houden of onze prijsrange-analyse zoals we die eerder hebben toegepast, ook dit keer succesvol kunnen toepassen. De prijsrange-analyse luidt; van range low $20.100 naar mid-range $21.500 (pitstop) en mogelijk zelfs range high $22.900.

We gaan ervan uit dat het bereik herhaaldelijk wordt voortgezet totdat het in een van de richtingen wordt doorbroken. Als we uit de range breken, kunnen we aannames schalen naar hogere tijdsbestekken.

Dit kan zijn een grotere reliëfbounce om ​​hogere neerwaartse trendweerstand te testen, of door voortzetting van de neerwaartse trend op alle tijdsbestekken. Als we uit de range breken om vervolgens weer snel terug te keren in de prijsrange (afwijking), gaan we weer uit van voortzetting van zijwaartse prijsactie binnen de range.

! Terwijl we de update schrijven zien we de koers wegzakken onder de $20.000 en dus onder range low. Dit betekent dat we of een snelle terugkeer in de prijsrange willen zien, of de neerwaartse trend op alle tijdsbestekken houdt aan en breidt zich wederom verder uit. !

Bitcoin update: koers na 2,5 jaar weer onder grens van $20.000

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin update: koers na 2,5 jaar weer onder grens van $20.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan