“Bitcoin koers zit in uptrend”, Reuters: China vaardigt verbod op mining uit”

Crypto update - Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $5.220, nagenoeg gelijk met gisteren deze tijd. De meeste altcoins in de top 10 noteren een minnetje. Uitzonderingen zijn EOS en Binance Coin die wat stijgen. Opvallend is dat Kucoin Shares bijna 20% inlevert vandaag. Persbureau Reuters meldde vanochtend dat China een verbod uitvaardigt voor bitcoin mining. Dit nieuws heeft amper effect op de koersen gehad. Ook de aankondiging van de investeringsronde voor de Facebook Coin maakt geen indruk.

Bitcoin update

Wat vindt Stef van Altcoinbase van de bitcoin koers?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]BTC zit in een uptrend, we zitten in een ascending triangle, een bullish patroon. We zien dat de koers steeds hoger uitbodemt de afgelopen dagen. In eerste instantie is $5.400 een doel voor BTC en mogelijk zelfs boven de $5.700 (op de BitMEX cryptobeurs, redactie).

Maar, een snelle daling sluit ik echt niet uit. Dit is eerder ook met Litecoin gebeurd, waarna snel een opwaartse beweging volgde. Ik zie bij een plotselinge daling een koers van $4.620 ongeveer. Dat niveau wordt kort aangetikt en dan omhoog. [/penci_blockquote]

Cryptotwitter

Hoe denkt cryptotwitter over de huidige situatie? Alex Kruger merkt op dat het vermeende verbod van mining in China tot nu toe geen invloed heeft op de koersen.

Investeerder Alistair Milne heeft het verbod vanuit China ook meerdere keren voorbij zien komen. Een teken dat de markt aantrekt?

Op de korte termijn de nodige "bullish" patronen in de huidige koers van BTC te zien, aldus Chonis Trading.

Josh Rager vindt juist de volatiliteit van BTC een mooie koerseigenschap.

Ook de bekende Youtuber uit Zuid-Afrika, Sunny Decree ziet het positief in en wijst op stijgende lijn van BTC. Maar geeft dit zekerheid voor de toekomst?

Altcoins

Hoe doen de altcoins het? Een wisselend beeld in de top 10.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...