facebook Libra bankcommissie cryptomunt coin nieuws stablecoin
Nieuws » Facebook Coin lijkt echt in de maak: $1 miljard voor stablecoin

Facebook Coin lijkt echt in de maak: $1 miljard voor stablecoin

Techconcern Facebook is op zoek naar $1 miljard aan durfkapitaal voor haar cryptoproject. Dat laat New York Times-verslaggever Nathaniel Popper weten via Twitter. Het zou gaan om een stablecoin, die gekoppeld is aan verschillende valuta. Facebook Coin lijkt echt in de maak.

Stablecoin van Facebook

Volgens de bronnen van de journalist is Facebook dus echt bezig met een eigen stablecoin voor op hun platformen. Dit is niet de eerste keer dat we iets horen over Facebook en cryptovaluta.  Het is al langer duidelijk dat het bedrijf van Mark Zuckerberg geïnteresseerd is in een eigen munt. Het is vooral de vraag: wanneer gaat het gebeuren? De laatste berichten lijken te wijzen op een release in de zomer van 2019.

  bitcoin meester  

Use case

Een stablecoin is interessant voor een bedrijf als Facebook. Een voorbeeldje in de praktijk: Wanneer je elkaar nu wil betalen via bijvoorbeeld Whatsapp, is er nog een externe app nodig zoals Tikkie. Met een Facebook-coin is dat niet nodig. Betalingen via Whatsapp zijn een logische eerste stap.

Een munt die werkt op de drie platformen van Facebook: Instagram, Facebook Messenger en Whatsapp ligt voor de hand. Daarnaast kun je als Facebook nog meer te weten komen over je gebruiken, wat precies in het verdienmodel van het bedrijf past.

Nog geen details over Facebook Coin

Er zijn verder nog geen details bekend. Volgens The New York Times laten verschillende bronnen doorschemeren dat Facebook meer dan vijftig programmeurs in dienst heeft om te bouwen aan de munt. Meer informatie wordt in de nabije toekomst verwacht.

Meer cryptonieuws

 

crypto kopen 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Geplande launch Libra staat voor eind 2020’, aldus directeur Libra Association

Arnold Hubach

President Swiss National Bank waarschuwt voor stablecoins

Job Nijsen

Facebook bouwt lobby uit voor acceptatie cryptomunt Libra

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder