Bitcoin Update: Prijs rond $9.775, PayPal met hoge servicekosten

Bitcoin Update: Prijs rond $9.775, PayPal met hoge servicekosten

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $9.783. Dat is een stijging van 1.47%.

In onze meest recente analyse worden twee scenario's geschetst. De meeste indicatoren lijken te wijzen naar een uiteindelijke daling richting, maar er gloort ook hoop aan de horizon. Lees hier de analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Journaal

Luister het Bitcoin Journaal en blijf op de hoogte!

Cryptotwitter

Wat zegt men op Twitter?

Volgens Su Zhu hoef je alleen naar een orderbook van bitcoin te kijken om te weten wat we gaan doen qua prijs.

?s=19

Nog 8 maanden tot de bitcoin halving! Dan zal de beloning voor miners door de helft gaan. Van 12.5 BTC naar 6.25 BTC. Dat betekent de helft minder nieuwe bitcoin op de markt.

Als de vraag gelijk blijft en het aanbod daalt... Dan kan elke amateur econoom wel vertellen wat er kan gebeuren.

De stock to flow ratio van PlanB en schaarsheid gaan hand in hand. De prijs volgt het model niet exact, maar in onderstaande afbeelding zie je duidelijk dat het vaak wel de lijn redelijk volgt. Het is géén model om prijzen te voorspellen, benadrukt de bedenker regelmatig op Twitter.

Raoul Pal weet het mooi te brengen: volgens hem is dit een van de laatste kansen om op de boot te stappen voor dit soort prijzen. Misschien wat overdreven, maar van die hatelijke 0 af komen is eigenlijk nooit een slecht idee.

Tone Vays spreekt zijn verbazing uit over de kosten van een transactie bij PayPal. En terecht. Transactiekosten van 4% om van euro naar dollar te gaan. In deze tijden zijn dat belachelijke prijzen.

Het is waarschijnlijk nog goedkoper om van euro naar bitcoin te gaan, om vervolgens via bitcoin naar dollar te gaan op een andere of eenzelfde cryptobeurs.

PayPal is groot geworden omdat het als tussenpersoon kan dienen tussen bijna iedereen op het internet (als je in het juiste land woont). Met cryptocurrency is er nu echter steeds minder behoefte aan een derde partij die de transacties regelt.

Voorlopig hebben de meeste mensen echter hun lokale valuta nog steeds keihard nodig. Maar die hoef je niet per se te verkrijgen via PayPal.

Om af te sluiten nog wat hopium van Max Keiser. De podcaster en vroege bitcoiner is en blijft enthousiast over de toekomst van de grootste cryptomunt.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties