Bitcoin update: Prijs rond $10.100, blocks worden sneller gevonden

Bitcoin update: Prijs rond $10.100, blocks worden sneller gevonden

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.124, dat is 0.58% hoger dan gisteren op hetzelfde moment.

Wat gaat de koers van bitcoin doen? Dat is de belangrijkste vraag voor de gemiddelde belegger. Aan de hand van grafieken en patronen doen verschillende analisten dagelijks een poging die vraag te beantwoorden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onze meest recente analyse wordt duidelijk dat BTC waarschijnlijk eerst even naar beneden gaat alvorens het de weg omhoog weer in kan zetten.

Altcoins

De top tien altcoins doet net als bitcoin rustig aan. Er zijn geen grote verschuivingen. De algehele markt ziet weinig uitschieters.

De dominantie van bitcoin blijft hoog. 70% van de markt is in handen van bitcoin volgens CoinMarketCap.

Cryptotwitter

Een rondje langs de velden op Twitter.

Het netwerk van bitcoin groeit deze maand bijzonder hard. Eerder deze week bereikte de miners een record: 94 triljoen hashes per seconde op het netwerk. Die computerkracht blijft groeien. De strijd om de block reward en transactiekosten is heviger dan ooit.

Door de grote groei in hashpower worden blocks nu sneller gevonden dan de gemiddelde tien minuten. Volgens hodlonaut is de gemiddelde block time nu zo'n 7 minuten en 50 seconde.

Het protocol van bitcoin past de moeilijkheid elke twee weken aan, om zo het gemiddelde weer naar tien minuten te brengen.

Deze snelheid brengt de bitcoin halvening ook sneller naar ons toe. Na de halvening gaat de block reward van 12.5 BTC naar 6.25 BTC. Het lijkt erop dat er een groep mensen is die nog snel wil profiteren van de huidige beloningen.

Square Crypto is de aparte divisie van Square waar men werkt aan het open protocol van bitcoin. Wat voor gerechten zou jij graag zien in een crypto restaurant? Hash brownies? QRucola salade?

ThinkingUSD denkt dat bitcoin de komende tijd gaat stijgen, hij heeft een longpositie ingenomen.

Bitcoin Venezuela is een goed doel die zich richt op, je raadt het al, Venezuela. Met bitcoin en ether donaties kun je dit doel steunen. Op lokaal niveau wil de organisatie het leven van Venezolanen helpen.

Het land wordt geteisterd door hyperinflatie, waardoor de lokale munt in rap tempo steeds minder waard wordt. Bitcoin en andere cryptomunten zijn een uitweg.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties