Bitcoin valt even onder de 20.000 dollar na een slechte opening van de Aziatische markten

Bitcoin is op woensdag weer even onder de 20.000 dollar gegleden in de Aziatische handelsuren, nadat een korte rally stopte vanwege de angst voor een recessie. Op het moment van schrijven hangt de koers weer op 20.500 dollar en staan we daarmee voor de afgelopen 24 uur op een min van 0,16 procent.

Grote zakenbankiers voorzien recessie

De daling vond plaats nadat enkele analisten van de twee grote Amerikaanse zakenbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs waarschuwden dat de risico’s op een recessie nog niet goed in de koersen verwerkt zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De bearmarkt is niet voorbij tot we een recessie hebben of het risico op een recessie compleet is verdwenen”, aldus Morgan Stanley over de staat van de markt. De analisten van Goldman Sachs geven aan dat aandelenhandelaren momenteel een milde recessie inprijzen.

Het grote Citibank geeft de kans op een recessie een goede 50 procent vanwege het steeds krappere monetair beleid van centrale banken waarmee de vraag naar goederen steeds zwakker wordt.

Volgens enkele economen van Citibank kan een aanbodschok wereldwijd de prijzen flink opdrijven en de economie vertragen. Al is het team van Citibank nog behoorlijk positief, aangezien ze de wereldeconomie dit jaar met 3 procent zien groeien en volgend jaar met 2,8 procent.

Traditionele markten hebben het zwaar

Sinds de opening op woensdag zijn de beurzen van Hong Kong, Shanghai en India met respectievelijk 2,29 procent, 1,20 procent en 1,29 procent gedaald. Ook in Europa is de Duitse DAX met 2,9 procent afgegleden, terwijl de Stoxx 600 het met een min van 1,56 procent doet.

De voormarkten in Amerika beloven ook weinig goeds met een min van 1,70 procent voor de Nasdaq 100, terwijl de S&P 500 1,56 procent kwijt is. Bitcoin volgt de traditionele markten de laatste maanden op de voet, waardoor een kersverse daling voor bitcoin niet uitgesloten is.

Zolang de wereldeconomie wankelt is het onwaarschijnlijk dat bitcoin aan een nieuwe raketmissie begint. Tot die tijd is het dus billenknijpen en hopen dat het niet al te zuur wordt voor ons als hodlers.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....