Bitcoin analyse: koers veert op voorbij $20.000

Bitcoin analyse: koers veert op voorbij $20.000

Vanaf het dieptepunt afgelopen zaterdag $17.567 is de koers met bijna 20% omhoog gebounced en handelen we weer boven de $20.000! Een serieuze teken van kracht of blijft het bij slechts een bounce?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. We bespreken de recente ontwikkelingen en zoomen in op de lagere tijdsbestekken voor meer bruikbare informatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het zal niemand ontgaan zijn dat we de afgelopen week hebben afgesloten onder de 200 MA. Dit betekent ook dat we bij een mogelijke verdere opleving de komende week hier de nodige weerstand kunnen verwachten.

De 200 MA bevind zich rond de $22.485 en ligt circa 10% boven ons. Een bearish retest van de 200 MA ligt in het geval van een verder herstel de komende dagen voor de hand. Het zal niet makkelijk worden om een jarenlange voormalig supporttrend bij een eerste poging weer terug te winnen. Hiervoor hadden we direct een flinke bounce moeten zien, zoals dit wel gebeurde tijdens de Corona Crash in maart 2020.

Voor de komende periode blijven onze ogen nog altijd gericht op de overgebleven interessante prijsniveaus onder ons:
– prijsgebied rond $13.863, openingskoers 2018
– prijsgebied rond $7.165, openingskoers 2020

Het lijkt niet heel waarschijnlijk dat de recente low van $17.567 het dieptepunt van de huidige bearmarkt zal zijn. Persoonlijk acht ik een kans van 70% dat het dieptepunt rond $13.863 uit gaat komen, 20% dat het dieptepunt al bereikt is met $17.567 en 10% kans op $7.165. Dit is een gevoel of verwachting en niet gebaseerd op technische analyses.

Het komt voort uit het feit dat het er niet naar uitziet dat alle economische problemen wereldwijd de komende weken ineens opgelost zullen zijn.

Waar denk jij dat het dieptepunt komt te liggen in deze bearmarkt? Laat het vooral weten in een reactie onder dit artikel!

Bitcoin analyse: koers veert op voorbij $20.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We gebruiken de 200MA’s de afgelopen maanden om met name enige sterkte te kunnen definiëren op dit tijdsbestek, wat mogelijk kan doorwerken op de daggrafiek. Het heroveren van de 200 MA’s zou een serieuze teken van kracht zijn en zou moeten leiden tot meer significante koersstijgingen. Meer dan enkel een bounce om vervolgens alsnog terug te vallen en een lower low neer te zetten.

Dit is precies dezelfde benadering als we begin april hanteerde toen we de 200 MA’s als support verloren zagen gaan (gele cirkel). We omschreven het toen als een serieuze teken van zwakte en deze benadering heeft er voor gezorgd dat ons een daling van -60% bespaard is gebleven. Op dit momenten bevinden de 200 MA’s zich rond $27.500. Dit beteken dat we een stijging van circa 37% af zouden moeten wachten voordat we weer bullish kunnen zijn en dit is natuurlijk voor niemand werkbaar.

We zullen de komende tijd dus de lage tijdsbestekken moeten gebruiken om een bullish domino-effect analyse te maken. Waarbij we zeggen dat een eerste voorzichtige teken van kracht op een laag tijdsbestek, mogelijk tot iets groters kan leiden, wat vervolgens potentieel weer kan leiden tot een bullish trend op de 4 uurgrafiek.

Bitcoin analyse: koers veert op voorbij $20.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Wanneer we dezelfde analyse van de 4 uursgrafiek toepassen op de 1 uurgrafiek krijgen we al een stuk buikbaardere informatie. Vanaf het moment dat we de 200 MA’s op dit tijdsbestek kwijtraakte op 10 juni zijn we met circa -40% naar beneden geklapt.

Voor het heroveren van deze MA’s en dus een eerste teken van kracht op dit tijdsbestek, hebben we vanaf de huidige koers een stijging van 7% nodig en dit is al een heel stuk bruikbaarder dan de stijging van 37% op de 4 uursgrafiek.

De domino-effect analyse die we maken is dat het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek potentieel kan leiden tot iets groters, namelijk een verdere stijging van 24% richting de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek, zie zwarte uitroepteken.

Bitcoin analyse: koers veert op voorbij $20.000

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

Gisteren zagen we een eerste teken van kracht op dit hele lage tijdsbestek toen bitcoin weer boven de 200 MA’s wist uit te komen. Dit is eigenlijk het allereerste voorzichtige teken van kracht wat mogelijk kan leiden tot iets groters; een verdere stijging van 7% richting de 200 MA’s op de 1 uurgrafiek.

Maar het verliezen van de 200MA’s op dit tijdsbestek betekent dat we achteraf gezien reeds een lokale top hebben gevormd. Dit zou overigens een mooie short kans kunnen zijn, omdat de bounce van de afgelopen dagen zijn kracht dan echt aan het verliezen is. In dit geval kunnen we ons hoogstwaarschijnlijk gaan opmaken voor een nieuw dieptepunt. Tenslotte hebben we vanaf dit moment weer te maken met een duidelijke neerwaartse trend op ALLE tijdsbestekken.

Bitcoin analyse: koers veert op voorbij $20.000

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers veert op voorbij $20.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties