Bitcoin van minder dan $30.000 lijkt onwaarschijnlijk, dit zijn de belangrijke prijsniveaus

Bitcoin kan nog altijd onder de 30.000 dollar terechtkomen, maar de huidige prijsactie is “gezonder” dan een week geleden, zo blijkt uit een recent onderzoek.

In een verse marktupdate geven de analisten van Decentrader aan dat de prijsactie van bitcoin groene sprieten van optimisme laat zien. De markt voor bitcoin derivaten laat eindelijk de langverwachte reset zien, wat de kans op een bounce groter maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ogen gericht op naderende bounce van opluchting

Na een moeilijke week voor bitcoin, waarbij de koers zelfs even onder de 33.000 dook, lijkt de ergste storm nu toch echt voorbij te zijn. Voor Decentrader is dat reden om weer voorzichtig optimistisch te worden over de vooruitzichten van bitcoin.

“Wij geloven dat de veranderingen in het huidige derivatenlandschap en het extreem negatieve sentiment de potentie voor een opleving van bitcoin vergroten,” aldus de analisten van Decentrader.

Tijdens de vorige correctie trad de benodigde “reset” van het derivantenlandschap niet op en dat baarde de analisten van Decentrader zorgen. Inmiddels is dat gebeurd en ligt de weg naar boven weer een stukje meer open.

Verder constateren ze dat de meer vermogende kopers weer aanwezig zijn en hun zakken momenteel vullen. Wat de vooruitzichten er nog beter op maken.

Bitcoin van 29.000 of minder is onwaarschijnlijk

Als we verder vooruit kijken, dan is de grens rond een koers van 29.650 dollar een belangrijke om in de gaten te houden. Natuurlijk alleen als de steunpunten boven de 30.000 dollar niet genoeg blijken en we een nieuwe schuiver amken.

Naar boven toe ligt de weerstand vooral op 38.850 en 39.700 dollar. Als we daar voorbij zijn, dan is het redelijk “leeg” tot de koers van 47.900 dollar en daarna 53.400 dollar als we de woorden van Decentrader mogen geloven.

Als we kijken naar het sentiment zitten we volgens de Fear & Greed Index nog altijd in de “extreme fear” zone. Ongeveer op hetzelfde nivea als tijdens de bear markt van 2018 en de coronacrash van maart 2020. Wat meestal betekent dat een verandering van de trend niet lang op zich laat wachten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....