Mainstream adoptie niet per definitie goed voor bitcoin koers, aldus Goldman Sachs

De mainstream adoptie van bitcoin hoeft volgens Goldman Sachs niet per definitie te betekenen dat de bitcoin koers nieuwe hoogtepunten bereikt. Volgens de grote zakenbank is er een kans dat door de mainstream adoptie vooral de correlatie met andere mainstream asset-klassen toeneemt.

Het is interessant dat Goldman hier nu mee komt, aangezien ze aan het begin van dit jaar nog de verwachting uitspraken dat bitcoin binnen afzienbare tijd naar 100.000 dollar zou kunnen groeien. Dit baseerde de bank op het idee dat bitcoin steeds meer marktaandeel van goud afsnoept.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wereldwijde adoptie is een dubbelzijdig zwaard

In tegenstelling tot de visie van veel bitcoiners, hoeft de mainstream adoptie van bitcoin volgens Goldman Sachs niet per definitie goed nieuws te betekenen voor de asset. "Het kan zeker de prijs opdrijven, maar de correlatie met andere assets zal ook groter worden, wat de voordelen om bitcoin vast te houden als vorm van diversificatie verlaagt," aldus Goldman.

Auteurs Zach Pandl en Isabella Rosenberg beschrijven mainstream adoptie als een dubbelzijdig zwaard. Hoe meer bitcoin wordt geaccepteerd in het traditionele financiële circuit, hoe minder het asymmetrische winstpotentieel.

De uitspraken van de zakenbank komen op het moment dat bitcoin een grotere correlatie met aandelen laat zien, met name tijdens de eerste weken van het nieuwe jaar. Waarbij de meeste voorspellingen, in ieder geval voor de korte termijn, ook niet heel gunstig zijn.

Vraag en aanbod

Bitcoin heeft een in de computercode vastgelegd maximum van 21 miljoen eenheden en mainstream adoptie zorgt er dan door de simpele werking van vraag en aanbod voor dat de prijs hoger zou moeten worden. Zo is de redenatie van de meeste bitcoiners.

Als de vraag groeit en er relatief gezien steeds minder bitcoin in omloop komen, dan kan er met de koers maar één ding gebeuren. De groei van het aantal wallets in combinatie met het voorspelbare uitgifteschema van bitcoin, zorgt ervoor dat de koers steeds verder opklimt.

De matige prijsactie van de afgelopen maanden heeft whales in ieder geval niet afgeschrokken en ook lange termijn hodlers blijven bitcoin aan hun voorraden toevoegen. Hetgeen naar alle waarschijnlijkheid betekent dat de huidige correctie van tijdelijke aard is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....