Bitcoin koers stokt onder $40.000, maar prijsrecord in roebels

De bitcoin koers heeft het moeilijk met de Amerikaanse dollar, maar op andere plekken op de wereld zijn wel winnaars te vinden. Grondstoffen gaan door het dak en de Russische roebel heeft het zwaar. Dat laatste leidt ertoe dat bitcoin in de roebel nieuwe all-time highs heeft bereikt.

Het is een fenomeen dat we de laatste jaren vaker hebben gezien. Stuk voor stuk vallen er, om wat voor reden dan ook, fiatmunten om en laat bitcoin zien een relatief veilige haven te zijn voor de mensen in die landen. Nu geldt dat voor de Russen en Oekraïners die het in eigen land zwaar hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grondstoffen handelen als meme-stocks

Bitcoin maakte gisteren een schuiver naar de 37.000 dollar en is inmiddels weer opgeveerd naar 38.500 dollar. Het is bijzonder om te zien hoeveel kracht bitcoin toont in het onzekere macro-landschap waarin we ons momenteel begeven. Al zijn het vooral de grondstoffen die op dit moment de koning zijn.

Overal ter wereld zijn tekorten en de spanning in Oekraïne maakt die situatie er niet beter op. De vredesgesprekken tussen Rusland en Oekraïne lopen nog niet als gehoopt en met name olie gaat daardoor als een raket. Graan staat ten opzichte van het begin van 2022 75 procent in de plus en ook nickel is voorbij de 100.000 dollar per ton.

Op hetzelfde moment gaat de pijn voor Rusland door, waar alleen de Russen die bitcoin bezitten nog tegen beschermd worden. Op maandag tikte bitcoin ten opzichte van de roebel zelfs kortstondig een all-time high van 6 miljoen roebels per bitcoin aan.

Volgens Marty Bent zijn de huidige ontwikkelingen als reclame voor bitcoin. "Als de stofwolken zijn opgetrokken, dan zal de massa zich realiseren dat een decentraal systeem het enige is wat ze daadwerkelijk kunnen vertrouwen." Aldus de podcaster, blogger en bitcoin-ondernemer via Twitter.

40.000 dollar is target voor de korte termijn

Op de lagere tijdsframes, de korte termijn, ziet bitcoin er op dit moment niet aantrekkelijk uit. Door de onzekerheid lijkt het opwaartse potentieel op het moment van schrijven in ieder geval niet of weinig aanwezig. Handelaren Anbessa en Crypto Ed zien de 40.000 dollar als een teken voor een mogelijk omdraaiing.

Anbessa geeft aan een belangrijke steunniveau te zien in de 37.777 dollar en verwacht een bounce richting de 40.300 dollar. Crypto Ed verwacht ook dat we relatief snel op dat niveau uitkomen.

Verder lijken de aankomende Amerikaanse inflatiecijfers voor de korte termijn een belangrijk moment voor de bitcoin koers.

Die cijfers worden op donderdag gepubliceerd en gaan waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de beslissing van de Federal Reserve over de rentestand. In meerdere opzichten een belangrijke week voor bitcoin dus.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....