Bitcoin analyse: koers herstelt na opening Amerikaanse beurzen

Bitcoin analyse: koers herstelt na opening Amerikaanse beurzen

Bitcoin is de afgelopen uren uit het dal gekropen vanaf het moment dat de Amerikaanse aandelenmarkt openging. Betekent dit het einde van de koersdalingen waar we de afgelopen dagen mee te maken hadden?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de recente koersontwikkelingen en twee belangrijke scenario’s voor de komende dagen.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Bitcoin 4 uursgrafiek In recente updates zijn we overgestapt van een trendanalyse naar een soort van prijsrange-analyse en hebben onze mindset hierop aangepast.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onze prijsrange-analyse houdt tot op heden prima stand. Toen we begin maart range high $44.500 bereikte hielden we rekening met een daling richting het midden van de range $38.950 (zwarte stippellijn). Onze prijsrange analyse was en is tenslotte van range high, naar het midden van de range en als ook mid-range verloren gaat, naar range low.

De afgelopen dagen zien we de koers schommelen rond het midden van de prijsrange met hier vlak onder een flinke cluster aan handelsvolume (grijze box) die wederom voor de nodige support zorgde. Zoals het er nu naar uitziet zijn we nog steeds vatbaar voor verdere dalingen richting range lows $34.000 tot $35.000.

Zolang we handelen rond het midden van de range blijft dit het geval. Als het lukt om het midden van de range volledig terug te winnen dan passen we dezelfde 'range mentaliteit' toe zoals we eerder hebben gedaan. Waarbij we ervanuit gaan dat de koers verder zal stijgen richting range high $44.500.

Op het moment van schrijven doet bitcoin een serieuze poging om boven mid-range uit te breken en zullen we af moeten wachten of het lukt om daadwerkelijk een 4 uurs kaars hierboven te sluiten.

Vervolgens gaan we op zoek naar de eerste serieuze tekenen van kracht ter bevestiging dat verdere stijging richting range high aannemelijk is in de komende dagen. Maar nogmaals, de eerste stap is nu om daadwerkelijk het midden van de range terug te winnen, dus inclusief het sluiten van een 4 uurskaars boven het midden van de range.

Bitcoin analyse: koers herstelt na opening Amerikaanse beurzen
Bitcoin analyse: koers herstelt na opening Amerikaanse beurzen

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Nu we op de hogere tijdsbestekken (dag en 4 uur) te maken hebben met een prijsrange, bestaat de kans dat de 1 uurgrafiek binnen dit bereik kleinere trends zal gaan vormen. Tenslotte hebben we te maken met een bereik van 30% tussen de onderkant en de bovenkant van de range. Dus meer dan voldoende ruimte voor tussentijdse trends.

Mocht bitcoin de komende uren daadwerkelijk boven het midden van de range uit weten te breken, zoals besproken bij de 4 uurgrafiek, dan zijn de 200 MA’s op dit tijdsbestek de eerst volgende uitdaging voor bitcoin. Worden ook de beide MA’s teruggewonnen dan is dit een eerste teken van kracht waar we op naar zoek zijn hetgeen een grotere beweging richting range high een stuk waarschijnlijker maakt.

Maar wanneer we in plaats hiervan worden afgewezen door de 200 MA’s of bitcoin slaagt er niet eens in om de komende uren daadwerkelijk mid-range terug te winnen, dan komt range low alsnog een heel stuk dichterbij.

Bitcoin analyse: koers herstelt na opening Amerikaanse beurzen

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers herstelt na opening Amerikaanse beurzen
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties