Bitcoin verdienen door te schaken op je telefoon?

In een poging om de wereld van Web3 en mobiele games met elkaar te verbinden is het Bitcoin-betaalbedrijf Zebedee een samenwerking gestart met gamestudio Viker. De samenwerking tussen de twee werd op woensdag 18 januari bekendgemaakt. Vanaf nu kun je onder andere Bitcoin Chess spelen en daar geld mee verdienen.

Wat is Zebedee?

Zebedee is een bedrijf dat in oktober 2019 het levenslicht zag. Het doel van Zebedee is om games op de markt te brengen met een focus op Bitcoin. Bitcoin Chess en Bitcoin Scratch zijn de laatste twee games die het in samenwerking met het in Londen gevestigde Viker op de markt brengt.

“Het implementeren van beloningen met het platform van Zebedee is niet per se bedoeld om spelers geld te laten verdienen, maar eerder om de spellen zelf interessanter te maken,” aldus Dan Beasly, de mede-oprichter van Viker in een persverklaring. Beide spellen zijn vanaf nu verkrijgbaar in de appstores van Apple en Android.

Beide bedrijven werkten eerder samen om spellen als Sudoku en Solitaire te lanceren, waarmee het ook mogelijk is om Bitcoin te verdienen. Toegegeven, je zult er niet rijk van worden, maar iets verdienen is beter dan niets verdienen. Het is in ieder geval een leuke manier om wat extra sats op te sparen.

Hoeveel kun je verdienen?

Per sessie binnen de games ontvang je hoogstens een paar cent, dus verwacht er zeker niet teveel van. Het kan echter interessant worden als je verwacht dat Bitcoin in de toekomst gigantische sprongen maakt. Als je er toch al van houdt om soms een potje schaak te spelen, dan is het natuurlijk helemaal niet verkeerd om daar meteen wat Bitcoin mee te verdienen.

In juli 2022 haalde Zebedee nog 35 miljoen dollar aan kapitaal op in een financieringsronde. Zelfs in de bearmarkt was het vertrouwen in het bedrijf dus meer dan behoorlijk. Zebedee is wat dat betreft een bedrijf die Bitcoiners zeker in de gaten moeten houden, want dit zijn de ontwikkelingen die Bitcoin weer een stapje verder brengen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....