Bitcoin verreweg het populairst op Twitter en Reddit in 2021 van alle crypto’s

2021 was een geweldig jaar voor Bitcoin. Naast de prijsstijging tot ~$69.000, de adoptie in El Salvador en op Twitter en ook verbeteringen op technologisch vlak met Taproot, nam ook de naamsbekendheid weer toe.

Trending op social media

Een recent rapport van analysebedrijf GlobalData onthult dat Bitcoin de meest genoemde cryptocurrency is op social media. Ze keken hiervoor naar Twitter en Reddit, twee platformen waar communities vaak discussiëren over de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met meer dan ‘881.900 discussies’ kreeg Bitcoin de meeste tractie toen de Amerikaanse effectenregelgevers in oktober de eerste BTC futures ETF goedkeurde. Ook barstten er veel discussies los rondom de acties van Elon Musk, de adoptie van Bitcoin bij Tesla en de daaropvolgende FUD omtrent energieproblemen.

In totaal is er bijna 9 miljoen keer over Bitcoin gepraat, zo stelt het onderzoeksbedrijf.

Bitcoin verreweg het populairst op Twitter en Reddit in 2021 van alle crypto's

Ook was er 400% meer buzz rondom cryptovaluta vergeleken met het vorige jaar, zo stelt Smitarani Tripathy van GlobalData.

Bitcoin laat verder alle andere cryptovaluta ook vér achter zich. DeFi, NFT’s, metaverse en web3 lijken niet op te kunnen tegen het fenomeen Bitcoin.

Achter Ethereum werd de lijst opgevuld met DOGE op de derde plaats, gevolgd door altcoins als Polkadot, Binance Coin, Tether, Solana en Shiba Inu. Laatstgenoemde maakte een enorme groei door van 16.000% vergeleken met 2020, voornamelijk gedreven door de speculatie op Robinhood.

Tripathy voegt eraan toe dat Elon Musk “een van de meest invloedrijke bijdragers aan de cryptomarkt bleek te zijn en speelde als een katalysator voor Bitcoin en Dogecoin.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek