Jack Dorsey gaat vanuit bitcoin-perspectief keihard de strijd aan met Web3 evangelisten

Het lijkt erop dat Jack Dorsey na het verlaten van Twitter meer vrijheid heeft, want de voormalig CEO van het platform laat zich meer dan ooit horen met pro-bitcoin uitspraken. We wisten al langer dat hij een bitcoin-maximalist is, maar tot voor kort heeft hij altcoiners vooral met rust gelaten.

Daar is nu duidelijk verandering in gekomen, want Jack Dorsey is bijna op persoonlijke titel een oorlog gestart tegen het zogenaamde Web3, dat volgens hem vooral in handen is van rijke kapitalisten en weinig van doen heeft met de beloftes van een decentraal internet voor de mensen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jack Dorsey pakt ze op de inhoud

Het interessante aan de aanpak van Dorsey is dat hij vooral met inhoudelijk argumenten komt tegen Web3, dat volgens hem vooral een buzzwoord is dat door venture capitalists gebruikt wordt om hun eigen zakken te vullen.

"Ik ben niet tegen Ethereum. Ik ben tegen gecentraliseerde, door venture capitalists beheerde platforms met een single point of failure en door de corporate wereld bedachte leugens. Als jij tegen de gevestigde orde bent, dan beloof ik je dat Ethereum niet de oplossing is. Je hoeft me niet te geloven of te vertrouwen! Kijk gewoon naar de fundamentals," aldus Dorsey in een rant op Twitter.

Het is in ieder geval duidelijk dat Jack Dorsey NFTs niet als een belangrijk onderdeel van de toekomst van het internet ziet. Bitcoin is zijn focus en het is goed om iemand met zijn reputatie aan het 'bitcoin-leger' te mogen toevoegen.

Interessant is dat Elon Musk ook continu reageert op de threads waar Dorsey in actief is. Over het algemeen doet hij dit volledig op zijn eigen manier, met grapjes en bijdehante opmerkingen, maar het lijkt erop dat hij zich ook in dit onderwerp aan het verdiepen is. Dorsey en Musk als bitcoin-maximalisten zou een heel krachtig duo kunnen zijn voor de gemeenschap.

Dorsey 'officieel' verbannen van Web3

Eén van de grootste Web3 evangelisten van dit moment, Marc Andreessen, lijkt niet al te vrolijk te worden van de nieuwe Jack Dorsey. De miljardair en groot investeerder in Web3 projecten heeft Dorsey namelijk geblokkeerd op Twitter.

Dorsey reageerde daar geheel op eigen wijze op door te roepen dat hij 'officieel' verbannen is van het Web3. Waarmee hij weer knipoogt naar de gecentraliseerde infrastructuur van het zogenaamd veelbelovende 'nieuwe' internet.

Niet lang hierna besloot Dorsey dat het tijd was om zijn tijdlijn op te ruimen en ontvolgde hij een reeks van figuren die volgens hem meedoen aan het Web3 circus. Onder Tyler Winklevoss en Coinbase CEO Brian Armstrong kunnen niet meer op de aandacht van Dorsey rekenen.

Het is in ieder geval duidelijk dat Dorsey alleen Bitcoin als het protocol ziet dat toekomst heeft als een decentraal platform dat daadwerkelijk van de mensen is. De enige blockchain waar geen stichting of klein clubje whales of grote investeerders achterzit om de boel te promoten en hun eigen zakken te vullen ten koste van het volk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....