Bitcoin vs memecoins: is dit de meest veelbelovende crypto trend nu Bitcoin stijgt?

3836 totale weergaven
meme coins

Waar het allemaal begon met Bitcoin, raken steeds meer mensen geïnteresseerd in de opkomst van de meme coin markt. Waar Bitcoin bekent staat om zijn relatieve stabiliteit, biedt de meme coin markt juist het tegenovergestelde: volatiliteit, met kans op grote stijgingen. Is dit de meest veelbelovende crypto trend nu Bitcoin stijgt?

Bitcoin (BTC) is nog altijd overtuigend de grootste speler van de crypto markt. Bitcoin heeft namelijk nog altijd meer dan 53% van de crypto markt in handen en investeerders zien Bitcoin als de stabiele factor binnen de crypto markt.

Bitcoin

Toch is stabiliteit niet altijd hetgeen waar crypto investeerders naar op zoek zijn, iets wat duidelijk wordt uit de opkomst van de meme coin markt. Meme coins worden steeds populairder nu investeerders nog altijd op zoek zijn naar grote winsten. De populariteit van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat het misschien wel een van de stabielste crypto’s is, maar ook dat het nu zo groot is dat winsten van x100 niet meer realistisch zijn.

Op zoek naar winsten van x100

Met een marketcap van boven de $ 1,2 miljard zijn stijgingen groter dan 10%-20% vaak onrealistisch. Veel crypto investeerders zijn echter op zoek naar grotere winsten dan 20%.

Voor meme coin investeerders zijn winsten van x100 echter dagelijks te verdienen, maar natuurlijk ook te verliezen. De meme coin markt staat bekend om zijn volatiliteit en grote stijgingen, maar veel van deze meme coins weten in tegenstelling tot Bitcoin vaak niet hun waarde vast te houden.

Toch lijkt het nu het meme coin segment te zijn dat het meeste weet te profiteren van de recente Bitcoin stijging.

De meme coin markt steeg alleen vandaag al meer dan 6,4%, en grootheden zoals Pepe coin (PEPE) en Dogwifhat (WIF) zijn vandaag zelfs al meer dan 24% en 21% gestegen.

pepe
Pepe coin en WIF stijgen allebei meer dan 20% – Bron: CoinMarketCap

De sector die misschien wel het verst van Bitcoin afstaat als het aankomt op functie en stabiliteit, lijkt op dit moment misschien wel de meest veelbelovende crypto trend te vormen van 2024.

Nieuwe crypto memes in opkomst

Het zijn niet alleen de bekende grote meme coins die aanzienlijke stijgingen door kunnen maken. Juist nieuwe crypto’s met een lagere market cap kunnen aanzienlijke stijgingen tegemoet gaan.

Helemaal presale tokens die nog op de crypto markt moeten verschijnen kunnen hard stijgen op het moment dat ze gelist worden. Deze projecten verkopen hun tokens vaak tegen gereduceerde prijzen en investeerders die het juiste presale project weten te vinden kunnen daardoor gemakkelijk winsten van x100 realiseren.

Omdat het soms moeilijk kan zijn om het juiste project te vinden, nu er dagelijks nieuwe crypto projecten op de markt verschijnen, hebben we hieronder een tweetal van de beste nieuwe crypto’s van dit moment op een rij gezet.

Pepe Unchained (PEPU) – eerste meme coin Layer 2 blockchain

Dagelijks worden er nieuwe Pepe alternatieven op de markt gebracht in een poging om te profiteren van de hype die is ontstaan rond een van de grootste meme coins die er is, Pepe coin. Met Pepe Unchained is er nu echter een Pepe alternatief op de markt verschenen dat veel meer te bieden heeft.

Pepe Unchained vormt de losgebroken Pepe die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain, maar in plaats daarvan zijn eigen Layer 2 blockchain heeft ontwikkeld. Deze Layer 2 blockchain brengt twee grote voordelen met zich mee: snelle transactiesnelheden en lage transactiekosten. Dit zijn problemen waar vele Layer 1 blockchains zoals Ethereum vaak mee te maken hebben. Pepe Unchained vormt dan ook een uitstekend launchpad voor nieuwe meme coins.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1812960575930134886%7Ctwgr%5E1ea14a6d72b48250c38301962c9dcd7290bdf697%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fpepe_unchained%2Fstatus%2F1812960575930134886

Gebruikers kunnen bij Pepe Unchained niet alleen profiteren van de snellere en goedkopere transacties, maar ook van dubbele staking beloningen en andere voordelen. Op dit moment is er bijvoorbeeld een APY te verdienen van boven de 500%, ondanks dat er al meer dan 300 miljoen PEPU-tokens zijn vastgezet.

Gebruikers die willen profiteren van deze beloningen kunnen PEPU-tokens kopen tegen een prijs van $ 0,0084598 per stuk en deze vervolgens meteen staken. De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al bijna $ 3,8 miljoen opgehaald, wat betekent dat de huidige prijs van PEPU-tokens binnenkort ook verder gaat stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Meme Games (MGMES) – steek de fakkel aan voor de opening van de meme spelen

Meme Games is de enige gegamificeerde Olympische presale van 2024 en stelt gebruikers in staat om in te zetten op hun favoriete meme karakter. Deze meme karakters gaan vervolgens tegen elkaar de strijd aan voor een gouden medaille in de meme spelen die parallel lopen aan de Olympische Spelen.

Meme Games combineert hiermee de passie en competitiviteit van de Olympische Spelen met de hilariteit van meme karakters. Op deze manier wordt er een leuke en levendige meme cultuur ontwikkeld. Daarnaast zullen gebruikers die de juiste personages kiezen in aanmerking komen voor aanzienlijke beloningen.

https://twitter.com/MemeGames2024/status/1812859105348051043?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1812859105348051043%7Ctwgr%5Ea28eb86471d61177364b7bb7aef4af11241fd970%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinmagazine.nl%2Fwp-admin%2Fpost.php%3Fpost%3D141858action%3Dedit

Nadat je je tokens hebt gekocht zul je een van de vijf iconische meme karakters moeten kiezen: DOGE, PEPE, WIF, BRETT of TURBO. Deze meme karakters zullen het vervolgens tegen elkaar opnemen en als de door jou gekozen meme karakter wint, zul je in aanmerking komen voor mooie prijzen.

De presale van Meme Games is nu live en gebruikers hebben nog maar twee dagen te gaan om te profiteren van de huidige prijs van $ 0,009 per MGMES token. Deze prijs zal daarna echter verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
meme gamespepe unchained

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...