Bitcoin wallet van El Salvador trekt elke minuut 180 nieuwe gebruikers

Bitcoin wallet van El Salvador trekt elke minuut 180 nieuwe gebruikers

President Nayib Bukele van El Salvador lijkt met de dag actiever te worden op Twitter.

Enkele uren geleden heeft hij weer van zich laten horen wat betreft de gebruikscijfers en prestaties van de Chivo wallet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven heeft de overheidswallet van El Salvador 2,73 miljoen gebruikers en daar komen er iedere minuut ongeveer 180 bij.

Let op, het gaat hier volgens Bukele om daadwerkelijke gebruikers en niet slechts om downloads van de applicatie.

Chivo haalt dagelijks $1 miljoen aan internationale overboekingen binnen

Met het aantal gebruikers stijgt ook de economische activiteit binnen de Chivo wallet. Het laatste nieuws vanuit Bukele is dat er via de overheidswallet gemiddeld voor 1 miljoen Amerikaanse dollars per dag aan overboekingen binnenstromen.

Als die cijfers kloppen, wat we uiteraard nooit zeker kunnen weten, dan betekent dit dat de overheidswallet nu al 6 procent van de jaarlijkse 6 miljard die het land aan internationale overmakingen binnenhaalt en meer dan 1 procent van het jaarlijkse BBP van het land vormt.

Dat laat wat de adoptie van bitcoin betreft nog veel vragen open. Hoeveel van deze transacties zijn pure dollar transacties en hoeveel worden er daadwerkelijk gedaan via bitcoin of lightning? En hoeveel El Salvadorianen trekken hun Chivo balans direct van de app naar dollars of bitcoin in een eigen wallet?

Het blijft een ondoorzichtig proces

Ondanks de positieve statistieken en woorden van president Bukele moeten we een slag om de arm houden. Hoeveel is er daadwerkelijk waar van de cijfers die de president het internet opslingert? Niemand kan het ons vertellen.

We zullen moeten afwachten hoe het zich de komende maanden tot jaren gaat ontwikkelen om te zien wat er uiteindelijk allemaal van klopt.

Als de cijfers kloppen en er nu al gemiddeld voor 1 miljoen dollar aan transacties via Chivo binnenkomen, dan besparen El Salvadorianen gemiddeld al 8 - 10 procent per dag aan geld dat normaal gesproken naar tussenpersonen ging.

Momenteel zou dat dus een bedrag van tussen de 80.000 en 100.000 dollar per dag betekenen. Al moet daar nog de kanttekening bijgeplaatst worden dat Chivo door de overheid wordt gesubsidieerd, waardoor het een goede mogelijkheid is dat de belastingbetaler indirect betaald.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties