Bitcoin werpt haar vruchten af: El Salvador bouwt 20 scholen met gemaakte winst

460 totale weergaven

El Salvador doet er nog een schepje bovenop wat betreft de positieve berichtgeving rondom Bitcoin. Ze gaan namelijk 20 scholen bouwen met de 'winst' die ze maken vanuit hun Bitcoin fonds.

Bitcoin winst uit fonds

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat Bitcoin in El Salvador een wettig betaalmiddel werd. Daarbij hoorde ook de komst van een fonds van $150 miljoen. Dit zou je kunnen zien als een soort van buffer voor de conversie tussen dollars en bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De lokale bevolking kan namelijk in de Chivo-app kiezen welke valuta ze willen aanhouden. Als achtervang voor deze conversie is het fonds opgericht. Buiten de 1.120 BTC die het land op de balans heeft staan, hebben ze dus ook bitcoin in het fonds.

Als de prijs van bitcoin stijgt, wordt het fonds dus ook meer waard dan deze $150 miljoen. Hierdoor moet het land elke keer afromen: winst pakken van hun bitcoinpositie en dat omzetten in dollars.

Eerder maakte president Bukele al bekend dat ze van de winst een "hondenziekenhuis" zullen gaan bouwen. De dierenkliniek zal naar verluidt 300 banen genereren. En nu komen daar dus nog 20 scholen bij.

Uit lokale berichtgeving blijkt dat de 20 scholen worden 'toegevoegd' aan het My New School Program dat al draait. Dit bestaat momenteel uit 400 locaties in het hele land.

Winst voor het hele land

Interessant is de visie die Willy Woo deelt over deze move. Want in wezen pakt Bukele niet de winst, maar zorgt hij ervoor dat de groei van Bitcoin direct terug te zien is in de economie en samenleving.

Ben je benieuwd hoe het er in september aan toe ging in El Salvador? Check dan onze documentaire!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador