El Salvador koopt 420 bitcoin (BTC)

El Salvador heeft opnieuw bitcoin gekocht. President Nayib Bukele laat weten dat zijn land 420 bitcoin (BTC) aan haar schatkist heeft toegevoegd. Daarmee komt het totaal aantal BTC dat het land zelf heeft aangeschaft op 1.120 BTC.

El Salvador is het eerste land ter wereld dat van bitcoin een 'wettig betaalmiddel' maakte. Dat betekent dat bitcoin naast de Amerikaanse dollar de nationale munt is van het land sinds 7 september.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in El Salvador

Bukele probeert met bitcoin een nieuwe stap te zetten met zijn land. Naast bitcoin sparen wordt ook het gebruik van BTC onder de bevolking aangemoedigd.

Zo gaf de overheid ook de Chivo wallet uit. Met deze app kunnen Salvadoranen gemakkelijk dollars en bitcoin omwisselen, maar ook ontvangen en er mee betalen. De app is populair en is al miljoenen keren gedownload.

Volgens Bukele zijn er momenteel meer mensen met de Chivo wallet dan met een bankrekening in het land. Waarschijnlijk niet in de laatste plaats omdat bij de lancering iedereen 30 dollar kon claimen.

Benieuwd naar hoe bitcoin in El Salvador eruitziet? Bekijk dan de documentaire hieronder!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...